Affiliate marketing via mobiel internet

Affiliate marketing werkt ook steeds beter op het mobiele web. Dat laat de banenportal Stepstone onlangs zien met een campagne voor zijn nieuwe iPhone app.

Vacaturesite StepStone schakelde affiliate marketeer M4N in om een groter publiek te bereiken voor zijn Job app. Tot voor kort werd affiliate marketing (het doorverwijzen van klanten naar de adverteerders tegen een vergoeding als een verkoop of lead volgt) alleen op het 'vaste' web toegepast. Door de mobiele affiliate marketing campagne die M4N uitvoerde, blijkt dat affiliate marketing ook succesvol is op de mobiele telefoon.

TVGids.nl, TMF.nl

Dat mag blijken uit de resultaten. Door banners te plaatsen op de juiste mobiele sites, zoals TVGids.tv, TMF.nl en Radio538.nl, wist M4N binnen twee weken 6.000 clicks te genereren. De campagne was gericht op iPhone gebruikers. Door de enorme boost van de app, wist deze een nummer één positie te behalen in de ranking van zakelijke apps in iTunes. Hierdoor trad er een extra  effect op: door de vergrote zichtbaarheid werd de app nog vaker gedownload.

600 procent meer downloads

Stepstone startte niet alleen een mobiele affiliate campagne op maar zette ook Google Adwords in om de app onder de aandacht van mobiele gebruikers te brengen. Beide acties leidden tot gemiddeld 600 procent meer downloads per dag. "Ik zou het iedereen aanraden," zegt Gideon Hummel, bij StepStone verantwoordelijk voor de online marketing. "Je laat zien dat je met je tijd meegaat en je doelgroep kent. Zij maken graag gebruik van een app, dus moet je die op een goede manier aanbieden. We hebben onze doelstellingen gehaald en vonden het toch wel leuk toen we boven Monsterboard in de ranking stonden." 

Lees ook: