Zo krijg je meer kijkers op je YouTube-kanaal (infographic)

YouTube

Op zoek naar een handzame handleiding om je Youtube-publiek te laten groeien? Met deze tips schroef je het aantal kijkers op en strik je meer abonnees.

1,9 miljard gebruikers verslinden dagelijks een miljard uur aan video's op YouTube, van documentaires over Ariana Grande tot de comeback van Woody Woodpecker. Behalve puur vermaak kijkt ruim de helft van alle YouTube-kijkers om iets nieuws te leren. Met een virale video bereik je een miljoenenpubliek, ondervonden DollarShareClub en PooPourri.

Wil je als ondernemer een aandeel in die taart, dan moet je flink aan bak. Een van de belangrijkste dingen is het uitbouwen van een trouwe schare abonnees, die gemiddeld langer kijken dan niet-abonnees. Wat daarbij kan helpen is zo veel mogelijk reply’en op comments onder je video, leert onderstaande infographic van Headway Capital. Die tactiek hielp de zelfbenoemde wealth hacker Jeff Rose naar eigen zeggen aan 100.000 abonnees in 6 maanden.

YouTube Studio helpt je aan meer inzicht over welke video's de meeste nieuwe abonnees opleveren. Een nieuwe manier om op vallen is YouTube Stories, een van Snapchat in Instagram afgekeken format dat sinds deze week beschikbaar is voor accounts met meer dan 10.000 abonnees. 

Meer infographics voor ondernemers:
18 tips waarmee je een Google Drive-power user wordt
Zo maak je een succesvolle Instagram-advertentie
19 manieren om de productiviteit op jouw kantoor te verbeteren 

Foto: Hello I'm Nik op Unsplash

Volg ons ook op Twitter en Facebook

Tips? Mail redactie@sprout.nl