Marktkansen in Afghanistan

Onze jongens ploeteren er nog door zandstormen en raketaanvallen. Toch ontpopt Uruzgan en omstreken zich als potentieel handelsland. Voor avonturiers die eens wat anders willen.

Lage loonkosten en belastingtarieven moeten het land waar 64 procent van de bevolking analfabeet is aantrekkelijk maken voor entrepreneurs. De behoefte aan know-how uit het buitenland is dus groot, menen Wim de Haan en Michiel Galama. De Haan: "Als we hier het bedrijfsleven van de grond kunnen krijgen, is de aanleiding om oorlog te voeren minder groot, " aldus de Haan tegen Radio 1

Het ministerie van Buitenlandse Zaken raadt zakenreizen naar Afghanistan nog steeds af. Terwijl de omringende landen steeds meer interesse tonen in het goedkope productieland. De Haan en Galama zien bijvoorbeeld kansen in de wijnteelt. Bovendien stikt het er van de olie, aardgas en mineralen.

 

Meer op planet.nl

sluiten
Ben jij een ambitieuze ondernemer?

Schrijf je net als tienduizenden snelgroeiende collega-ondernemers in voor de Sprout Nieuwsbrief en ontvang geheel kosteloos het laatste nieuws, kennis en achtergronden voor founders en investeerders! 

 

Elke ochtend...

X
het belangrijkste ondernemernieuws in jouw mailbox? Gegarandeerd Sprout-stijl!