Marlies Dekkers Zakenvrouw van het Jaar 2007

Modeondernemer Marlies Dekkers is zakenvrouw van het jaar 2007. Opmerkelijk dat Dekkers niet eerder verkozen is. De lingeriemaakster staat met meer dan duizend verkooppunten al jaren aan de modetop.

De jury prijst Dekkers om haar "grensverleggende vormgeving, perfecte pasvormen, gedetailleerde afwerking, vernieuwende materialen en innovatieve technieken."


Marlies Dekkers zegt op Business News Radio: "Ondernemershelden? Ik zag altijd alleen mannen, daar kan je natuurlijk wel van leren maar het zijn geen voorbeelden. Ik weet dat toen ik klein was, Nelie Kroes in het kabinet zat. Toen dacht ik ’zie je, het kan wel!’. Madonna was ook echt een rolmodel voor mij. Ook een zakenvrouw en zeer creatief."

Over haar succes zegt Dekkers: "Ik ontwerp lingerie vanuit het vrouwelijk perspectief. Ik weet wat wij willen accentueren en wat niet."

De jury voor zakenvrouw van het jaar bestond uit de voorzitters van MKB-Nederland en VNO-NCW, Annemarie Jorritsma (burgemeester Almere) en zakenvrouw van het Jaar 2006, Esther Raats van Bandridge.

 

In het maartnummer van Sprout een uitgebreide modespecial. Niet met Marlies Dekkers, maar wel met de opkomende modemerken van Nederland.

Elke ochtend...

X
het belangrijkste ondernemernieuws in jouw mailbox? Gegarandeerd Sprout-stijl!