Even Voorstellen: Arie de Bruin (Goyello)

Arie de Bruin is directeur en mede-eigenaar van Goyello een bedrijf voor software oplossingen. 'Je moet je bedrijf met hart en verstand stap voor stap laten groeien.'

Wanneer en waarom ben je gaan ondernemen? 

"Ik kom uit een ondernemersfamilie dus het ondernemen zit in mijn bloed. In mijn studententijd ben ik eigenlijk uit nood gaan ondernemen omdat ik anders mijn collegegeld niet kon betalen. Na de HTS ben ik bij grote bedrijven terechtgekomen en heb ik gewerkt als adviseur. Op mijn 35ste kwam ik erachter dat ik dyslectisch ben, en het schrijven en lezen van dikke rapporten leverde in die sector problemen op. Mijn voormalige baas, Wim Verdonck (VKA) zag een ondernemer in mij. Uiteindelijk ben ik samen met Verdonck, die helaas overleden is, een onderneming in project management gestart."

Wat zijn de grootste uitdagingen voor jou als ondernemer? 

"Op dit moment is loslaten de grootste uitdaging die ik als directeur tegenkom. Toen ik Goyello startte samen met mijn compagnon, kwamen alle werkzaamheden op ons neer. Nu zijn we met 110 werknemers, en kan ik niet alles zelf meer doen. Dit vind ik soms lastig, maar het wordt niet voor niets de kunst van het loslaten genoemd. Gelukkig heb ik goeie mensen om mij heen verzameld, waar ik veel vertrouwen in heb."

Wat zijn je drijfveren, wie inspireert jou?

"De ondernemer in mij kan op elk moment van de dag worden getriggerd. Enkele jaren geleden ben ik bijvoorbeeld bezig geweest met het bouwen van een huis, en dan zie ik dat de praktische zaken in de bouwsector zoveel beter kunnen. Het liefst pak ik dat dan meteen aan, maar ik kan mijn tijd maar één keer gebruiken. Daarnaast laat ik mij graag inspireren door mijn klanten, om samen innovatieve concepten te ontwikkelen met behulp van onze software."

Waarom ben je lid geworden van het Sprout Netwerk / Wat levert het Sprout lidmaatschap jou op?

"Ik kwam het Sprout netwerk tegen in onze continue zoektocht naar innovatieve bedrijven. Daarnaast maakte een belangrijke klant, Da Vinci International met het Barberbooking concept, ons attent op Sprout. Toen ik me verder verdiepte in wat het Sprout netwerk voor ons bedrijf kan betekenen, zag ik een kans om deel uit te maken van dit actieve netwerk. Sprout geeft ons de kans om andere interessante bedrijven te ontmoeten en te profiteren van kennisdeling."

Wat zou je andere ondernemers als tip willen meegeven om nog beter te ondernemen? 

"Het is belangrijk om realistisch te blijven en je moet je bedrijf met hart en verstand, stap voor stap laten groeien. Zorg dat je geen kansen mist doordat je verdrinkt in al je ideeën en vergeet niet dat er geld binnen moet komen want als dat niet gebeurt, gaat het licht uiteindelijk een keer uit."

Waar kunnen andere Sprout members jou mee helpen?

"We komen graag in contact met bedrijven die behoefte hebben aan advies op het gebied van innovatie. Ook vind ik het leuk om gewoon eens te brainstormen over disruptief ondernemen, of andere actuele onderwerpen. Want business en plezier moeten hand in hand gaan."


Arie is Sprout Member, jij ook?

Arie is lid van Sprout, hét netwerk van ambitieuze ondernemers. Voor slechts 99 euro per jaar krijg jij toegang tot het netwerk, een uitgebreid profiel op Sprout.nl, nieuwe ideeën met het tweemaandelijkse magazine en toegang tot exclusieve kennis- en netwerkevenementen per jaar. Waar wacht je nog op? Meld je nu aan! 

Ben je al lid en wil jij jouw bedrijf ook voorstellen aan het Sprout Netwerk? Stuur dan een mailtje naar members@sprout.nl.

Volg ons ook op Twitter en Facebook

Tips? Mail redactie@sprout.nl

Elke ochtend...

X
het belangrijkste ondernemernieuws in jouw mailbox? Gegarandeerd Sprout-stijl!