Even voorstellen: Bas van Exter (Distinctly Different)

Sprout is een netwerk van ambitieuze ondernemers. Wekelijks stellen we er één aan je voor. Deze week de winnaar van de Raumfeld-actie Bas van Exter van Distinctly Different: 'van fiscalist naar schoenenpoetser.'

Ook een draadloze Raumfeld speaker met korting? Lees dan verder! 

1. Allereerst, wie ben je, en wat doet jouw bedrijf?

Ik ben Bas van Exter, 34 jaar oud en mede-oprichter van Distinctly Different. Ik heb Fiscaal Recht en Economie gestudeerd in Amsterdam en ben tegenwoordig, zoals mijn moeder weleens gekscherend zegt: mr. drs. in de schoenverzorging. Ons bedrijf richt zich op de online verkoop van luxe mannenproducten zoals schoenverzorging (waarbij we in Europa één van de marktleiders zijn), scheerproducten en vele stijlaccessoires. Eind vorig jaar hebben wij onze eerste fysieke winkel geopend in het WTC op de Zuidas waar we een mix proberen te vinden tussen luxe en ambacht. We bieden daar naast onze producten, samen met de Amsterdam Shoeshine Company, ook een schoenpoets- en schoenreparatie service aan.

Wij zijn in Europa één van de marktleiders

2. Wanneer en waarom ben je gaan ondernemen?

Ik sta al sinds m'n 17e ingeschreven bij de KvK, dus eigenlijk onderneem ik al ruim de helft van m'n leven. In mijn studententijd heb ik allerlei kleine dingen gedaan. De webwinkel zijn we in 2010 begonnen, eerst nog naast m'n werk als fiscalist en sinds medio 2012 ben ik fulltime met ons eigen bedrijf bezig.

3. Wat zijn de grootste uitdagingen voor jou als ondernemer?

Niet teveel ideeën willen uitwerken, de structuur en focus behouden. Mijn hoofd zit altijd vol met nieuwe concepten, producten, ideeën, etc. Vroeger kon ik me verliezen in het opschrijven en verder willen uitwerken van al die dingen. Tegenwoordig kan ik in m'n hoofd een goede selectie maken van wat er wel en niet al op papier mag komen. Het restant van de ideeën komt er niet of voer je op een later moment uit.

Vroeger kon ik me verliezen in het opschrijven en verder willen uitwerken van al die dingen.

4. Wat zijn je drijfveren, wie inspireert jou?

Ik haal energie en inspiratie uit de mensen om mij heen. Veel vrienden en bekenden zijn ondernemer en ook de mensen met een vaste baan denken graag mee, daar heb ik veel aan.

5. Waarom ben je lid geworden van het Sprout Netwerk?

Ik bladerde een keer door Sprout bij iemand op kantoor en ben daarna lid geworden omdat ik het een leuk blad vind. Het is boeiend om te lezen hoe andere ondernemers dingen doen en zaken regelen, daar haal ik ook vaak weer inspiratie uit.

Het is boeiend om te lezen hoe andere ondernemers dingen doen en zaken regelen

6. Wat zou je andere ondernemers als tip willen meegeven om nog beter te ondernemen?

Hetgeen mij erg helpt, is het ondernemen in een doelgroep waar ik zelf toe behoor. Dat maakt het oordelen over bepaalde dingen vaak makkelijker en ik kan vrienden goed als klankboord gebruiken. Ik weet dat je dat niet altijd kan kiezen als je begint met ondernemen en zeker niet als je al bezig bent, maar het helpt mij m'n doelgroep altijd om me heen te hebben. Daarnaast overdenk ik van tevoren ook de downside van bepaalde keuzes goed, ik wijt dat vaak aan mijn juridische opleiding. Tegenslag moet je ook incalculeren en op kunnen vangen, soms hebben zaken tijd nodig of slagen ze helemaal niet, hou daar rekening mee en zorg dat je bedrijf dat op kan vangen.

Tegenslag moet je ook incalculeren en op kunnen vangen

7. Waar kunnen andere Sprout members jou mee helpen?

Wij opereren in een ontzettende niche. Veel mensen zijn niet bekend met onze producten of weten niet dat er zoveel aanbod is. Daarnaast zin veel van onze producten, zoals een gepersonaliseerde schoenpoetskist of een klassieke scheerset een ideaal cadeau. Bovendien hebben de meeste mannen hebben dit nog niet staan! Dus we zouden vooral geholpen zijn met het aan Distinctly Different denken als je eens op zoek bent naar een mooi cadeau voor jezelf of een ander :).

Bas is Sprout Member, jij ook?

Bas is lid van Sprout, hét netwerk van ambitieuze ondernemers. Voor slechts 99 euro per jaar krijg jij toegang tot het netwerk en een uitgebreid profiel op Sprout.nl, nieuwe ideeën met het tweemaandelijkse magazine en toegang tot tien exclusieve ondernemersevenementen per jaar. Waar wacht je nog op? Meld je nu aan! 

Ben je al lid en wil jij jouw bedrijf ook voorstellen aan het Sprout Netwerk? Stuur dan een mailtje naar members@sprout.nl.

Ook een Raumfeld op kantoor? Sprout Members krijgen 10 procent korting!

Bas won de Raumfeld One M draadloze muziekstreamer t.w.v. €399,- in de loting onder Sprout Members. Niet gewonnen maar toch een Raumfeld? Voer dan de code SPRT-10-RV9 in bij je bestelling op Raumfeld.com. Je ontvangt dan direct 10% korting. Deze aanbieding is geldig tot en met 30 september.

Volg ons ook op Twitter en Facebook

Tips? Mail redactie@sprout.nl

Elke ochtend...

X
het belangrijkste ondernemernieuws in jouw mailbox? Gegarandeerd Sprout-stijl!