Jaap van Ginderen brengt werk en ontspanning samen op de werkvloer

Sprout is een netwerk van ambitieuze ondernemers. Wekelijks stellen we er één aan je voor. Deze week Jaap van Ginderen, zijn bedrijf zorgt voor een bijpassende kantoorinrichting voor de amitieuze ondernemer. 'Soms zie ik een echte bling-bling-site, terwijl het kantoor wat stoffig oogt.'

Wie ben je, en wat doet jouw bedrijf?

Mijn naam is Jaap van Ginderen, 39 jaar, geboren en getogen Hagenaar. Als directeur van Go Office vind ik dat de kernwaarden van een bedrijf moeten terugkomen in de uitstraling van de inrichting. De software; de medewerkers, het product en de visie van de organisatie moet terugkomen in de hardware; meubels, vloeren, en wanden.

Wij brengen werk en ontspanning samen op de werkplek daarom besteden wij ook de nodige aandacht aan de ontspannings-hardware. De standaard kantine-inrichting, kent vele vernieuwde vormen zoals een huiskamer, pingpongtafels, loungebanken of schommels. Alles om de medewerker opnieuw op te laden voor de rest van de dag. 

Wanneer en waarom ben je gaan ondernemen?

Ik ben geboren in een echt ondernemersgezin. Mijn vader startte 46 jaar geleden Van Ginderen elektrotechniek en heeft nu een bedrijf met meer dan honderd medewerkers. In de twintig jaar dat ik werkzaam ben geweest binnen zijn bedrijf heb ik alle posities binnen het bedrijf mogen bekleden.

Uiteindelijk trok het ondernemen mij meer dan het werkgeverschap en het managen van personeel. Ik wilde alle stappen van begin tot eind zelf uitvoeren in plaats van de lijnen te volgen die mijn vader al had uitgezet. Ik heb een eigen visie en wil een eigen blauwdruk voor mijn bedrijf. 

Wat zijn de grootste uitdagingen voor jou als ondernemer?

Allereerst ben ik nu zelf verantwoordelijk dat het het gehele proces goed verloopt. Ik kan niemand anders de schuld geven als het verkeerd gaat omdat ik zelf eindverantwoordelijk ben.

Een andere grote uitdaging is dat ik enorm veel 'nee' heb gehoord. Sterker nog; als ik voor elke 'nee' een euro had gekregen, zou ik niet meer hoeven werken. Soms steek ik enorm veel tijd en energie in een offerte die tot niets leidt. Uiteraard raak ik wel eens gefrustreerd en vraag ik me soms af waar ik mee bezig ben. Maar het afleveren van mooi werk en de aanbevelingen van tevreden klanten brengt zoveel voldoening met zich mee, dat ik weer dertig keer 'nee' kan horen. 

Een andere uitdaging voor mij is het milieubewust ondernemen. Ik probeer hier ook andere ondernemers voor te enthousiasmeren. Op dit moment zijn wij betrokken bij een project waarbij er van sloophout en bouwafval, kantoormeubilair wordt gebouwd. Een enorm inspirerende uitdaging waar ik veel energie uithaal.

Wat zijn je drijfveren, wie inspireert jou?

Mijn bedrijf ben ik begonnen vanuit een passie. Het feit dat Go Office van begin tot  eind gebaseerd is op de manier waarop ik naar werk kijk, is een echte drijfveer. Ik zie het echt als mijn kindje. Net als een enthousiaste ouder kan ik daar uren over vertellen. Bij een netwerkborrel van Sprout, net zo makkelijk als in de rij bij de bakker. 

Ook is mijn vader is een enorme inspirator voor mij. Hij heeft mij geleerd zorg te dragen voor iedere klant. Hoe het werk pas afgelopen is wanneer het laatste detail af is. En ook hoe belangrijk een professioneel netwerk is. Men moet jou je werk gunnen, jij moet anderen hun werk gunnen en ondernemers moeten elkaar helpen. Het is een cirkel van zakelijke vriendschappen, waarin we elkaar dingen gunnen en elkaar helpen. Door mijn vader ben ik hier mee opgegroeid en heb ik ervaren dat het werkt. 

Waarom ben je lid geworden van het Sprout Netwerk?

Via een studiegenoot van mijn compagnon, ben ik op Sprout gewezen. Mijn indruk was direct positief;  jonge ondernemers, ambitieus, leuke onderwerpen, dynamisch; ’t knettert! Bij de Sprout Challenger Day in 2015 was er een speeddate-café. Hier heb ik meteen twee hele leuke klanten ontmoet, waar ik nu nog steeds mee werk.

Ik blijf lid omdat de relaties zich blijven aandienen en uit deze relaties komt vaak werk voort. En ook mooi meegenomen; Iedere keer als ik terugkom van een bijeenkomst heb ik nieuwe inspiratie opgedaan en kijk ik anders naar bepaalde onderwerpen. Ik leer veel bij!

Wat zou je andere ondernemers als tip willen meegeven om nog beter te ondernemen?

Je hebt heel veel 'nee’s' nodig, om een 'ja' te krijgen. Als jij gelooft in jouw bedrijf zal het werk komen. Passie en een positieve houding zijn daarvoor essentiële ingrediënten.

Waar kunnen andere Sprout members jou mee helpen?

Ik kijk graag met andere members mee of hun site correspondeert met hun kantoorpand. Soms zie ik een echte bling-bling-site, terwijl het kantoor wat stoffig oogt. Men hoeft geen grote portemonnee te hebben om het kantoor de uitstraling te geven die past bij hun visie.

Jaap is Sprout Member, jij ook?

Jaap is lid van Sprout, hét netwerk van ambitieuze ondernemers. Bij Sprout zijn we fan van innovatieve, ambitieuze ondernemers en doen niets liever dan jou helpen groeien. Dat doen we met nieuws, achtergronden, trendverhalen, inspirerende interviews en praktische informatie. Bovendien zijn onze members zijn beter vindbaar dankzij het seo-vriendelijke profiel op de website, kunnen kosteloos een advertentie plaatsen onder de 150.000 maandelijkse bezoekers van de website, ontvangen Sprout Magazine fysiek op de deurmat én krijgen toegang tot maandelijkse kennis- en netwerkevenementen. Voor slechts 99 euro per jaar ben je lid. Waar wacht je nog op? Meld je nu aan!

Elke ochtend...

X
het belangrijkste ondernemernieuws in jouw mailbox? Gegarandeerd Sprout-stijl!