'Mijn netwerk uitbreiden, daar kan iedereen mij mee helpen'

Sprout is een netwerk van ambitieuze ondernemers. Wekelijks stellen we er één aan je voor. Deze week Michel Rabelink van Rabelink Finance Consultancy: 'Met 90% succesratio krijg ik financiering bovengemiddeld vaak rond.'

Wie ben je, en wat doet jouw bedrijf?

Mijn naam is Michel Rabelink, eigenaar van Rabelink Finance Consultancy. Ik ben een nuchtere, enthousiaste, netwerkende Sallander met een rugzak vol financiële bagage! Met mijn bedrijf los ik financiële vraagstukken op voor ondernemers. Mijn expertise is ondersteuning bij financieringsaanvragen. Met een succesratio van 90% krijg ik financiering bovengemiddeld vaak rond en kunnen ondernemers blijven ondernemen.

Wanneer en waarom ben je gaan ondernemen?

Ik ben in 2012 gestart omdat ik regelmatig de vraag van vrienden of kennissen kreeg om ze te helpen bij financiering of investeringsmogelijkheden. Ze wisten vaak niet waar ze moesten beginnen. Met 10 jaar ervaring bij verschillende financiële instellingen weet ik welke paden je moet bewandelen. In de afgelopen jaren heb ik meer dan 100 ondernemers geholpen en is er zo'n 40 miljoen euro succesvol gefinancierd. Dit varieert van startende ondernemers met een behoefte van 10.000 euro tot mkb-bedrijven op zoek naar enkele miljoenen.

Wat zijn de grootste uitdagingen voor jou als ondernemer?

Mijn grootste uitdaging is dat ik mijn enthousiasme moet temperen. Ondernemers om mij heen zitten boordevol gave en leuke plannen. Dan moet ik me soms dwingen om rustig te blijven en met een nuchtere blik naar een casus kijken.

Wat zijn je drijfveren, wie inspireert jou?

De drive van een ondernemer, een vindingrijke oplossing of een vernieuwend product maken mij enthousiast. Voor mij is er niks mooiers dan de droom van een ondernemer in vervulling te brengen. Ook ga ik regelmatig naar seminars door het land. Naast een leerzame dag, ga je naar huis met een rugzak vol inspiratie. Recent was ik bijvoorbeeld bij The Next Entrepeneur met o.a. Tonny Loorbach, Karl Raats en Humberto Tan. Die geven je een andere blik op de toekomst.

Waarom ben je lid geworden van het Sprout Netwerk?

Sprout levert mij dagelijks kennis en leuke weetjes in mijn mailbox. Met een paar simpele klikken en korte prettig leesbare items stijgt je energie en ben je klaar voor een nieuwe dag ondernemen.

Wat zou je andere ondernemers als tip willen meegeven om nog beter te ondernemen?

Durf te dromen, maar verlies de realiteit niet uit het oog. Met een realistische blik op de risico’s, de toekomst, het product en vooral op jezelf kom je het verst. Verder raad ik iedereen aan om regelmatig tijd te maken voor het bezoeken van seminars en netwerkbijeenkomsten, ook al lijkt het onderwerp niet direct op jouw bedrijf van toepassing. Vele businessmodellen zijn prima te kopiëren. Pik de nuttige tips eruit.

Waar kunnen andere Sprout members jou mee helpen?

Soms zoek ik naar die ene ontbrekende schakel om de deal rond te maken. De ene keer is de ontbrekende schakel een investeerder, een andere keer ben ik op zoek naar een oplossing voor een bedrijfsorganisatorisch vraagstuk. Mijn netwerk verder uitbreiden, daar kan iedereen mij mee helpen! 

Michel is Sprout Member, jij ook?

Michel is lid van Sprout, hét netwerk van ambitieuze ondernemers. Sprout Members zijn beter vindbaar dankzij het seo-vriendelijke profiel op de website, kunnen kosteloos een memberadvertentie plaatsen onder de 150.000 unieke maandelijkse bezoekers van Sprout.nl, krijgen nieuwe inzichten met Sprout Magazine (digitaal en fysiek op de deurmat) én toegang tot maandelijkse kennis- en netwerkevenementen. Waar wacht je nog op? Meld je nu aan!

Ben je al lid en wil jij jouw bedrijf ook voorstellen aan het Sprout Netwerk? Stuur dan een mailtje naar members@sprout.nl.

Elke ochtend...

X
het belangrijkste ondernemernieuws in jouw mailbox? Gegarandeerd Sprout-stijl!