'Ondernemen is voor mij de enige manier van leven'

Sprout is een netwerk van ambitieuze ondernemers. Wekelijks stellen we er één aan je voor. Deze week Henk-Jan Kosse van SoftwareVergelijken.nu: 'Wij helpen Nederland met het kiezen van de juiste software.'

Wie ben je, en wat doet jouw bedrijf?

Mijn naam is Henk-Jan Kosse. Ik ben eigenaar van SoftwareVergelijken.nu, een platform waar je bedrijfssoftware kunt vergelijken. Naast de overkoepelende site hebben we nu vijf nichesites op het gebied van boekhouden, facturatie, urenregistratie, CRM en webwinkels. Aan de hand van een overzichtelijke vergelijking, hulp bij de keuze en onze helpdesk, helpen we ondernemers de software te vinden die het beste bij hun bedrijf past. 

Wanneer en waarom ben je gaan ondernemen?

Ruim drie jaar geleden startte ik een adviesbureau voor MKB-subsidies. Gefascineerd door het MKB en hun behoeften op het gebied van bedrijfssoftware begon ik mij in dit onderwerp te verdiepen. Ik zette aan aantal van de bovengenoemde nichesites op en besloot deze in 2014 in één bedrijf te gieten met als doel ondernemend Nederland te helpen de juiste bedrijfssoftware te kiezen.

Ondernemen is voor mij de enige manier van werken en leven. Ik heb veel ideeën en ik wil ze graag allemaal uit kunnen testen. Daarbij vind ik het fijn om zelf de regie in handen te hebben. Ik ben vrij om te doen wat en hoe ik zelf wil. De huidige wereld biedt daar, onder andere dankzij het internet, enorm veel ruimte voor. Tot slot vind ik het een heerlijk gevoel dat je zelf verantwoordelijk bent voor alle hoogte- en dieptepunten. Dit uiteraard naast de factoren van gunnen en geluk.

Wat zijn de grootste uitdagingen voor jou als ondernemer?

Wat ik nu enorm interessant vind is het realiseren van groei. Hoe creëer je een businessmodel waarmee je je bedrijf keihard kunt laten groeien en dat toch ‘lean en mean’ is? Wat is de juiste mix tussen medewerkers en flexibele inhuur? Waar moet je een dubbeltje uitgeven om een kwartje te verdienen? Dat zijn wel uitdagingen. We willen als platform groeien in een snel veranderende markt. Op dit moment sluiten wij met onze vergelijkingen goed aan bij starters en kleine ondernemers, maar uiteindelijk moeten we een informatiebron voor alle doelgroepen zijn.

Wat zijn je drijfveren, wie inspireert jou?

Ik word geinspireerd door ondernemers en klanten om mij heen. De markt van cloudsoftware is enorm in ontwikkeling, regelmatig komen er nieuwe software-aanbieders bij. Dit houdt de huidige marktspelers scherp en zorgt ervoor dat ze allemaal in beweging zijn. Met als gevolg dat ook wij steeds meebewegen. Wij zijn continu aan het kijken waar en wat er beter kan. 

Waarom ben je lid geworden van het Sprout Netwerk?

Ik ben lid geworden om kennis te kunnen delen, toegang te krijgen tot het netwerk, van andere ondernemers te kunnen leren en om op de hoogte te blijven van wat er speelt in de ondernemerswereld.

Wat zou je andere ondernemers als tip willen meegeven om nog beter te ondernemen?

Ondernemen moet uit je hart komen, volgens mij is dat het belangrijkste. Gebruik je hoofd, maar onderneem vanuit je hart. Aan het einde van de dag is het belangrijker dat je je bedrijf en business blijft ontwikkelen, die snelle omzet komt later wel. Ik zoek sustainable business zodat ik altijd kan blijven ondernemen.

Waar kunnen andere Sprout members jou mee helpen?

Spread the word! We zijn een groeiend platform van bedrijfssoftware aan het bouwen zodat onze gebruikers een steeds betere vergelijking kunnen maken en de software kunnen kiezen die bij hen past. Gebruik ons platform en nodig anderen uit hetzelfde te doen. We ontvangen graag feedback.  Laat ons vooral weten wat je van ons platform vindt!

Henk-Jan is Sprout Member, jij ook?

Henk-Jan is lid van Sprout, hét netwerk van ambitieuze ondernemers. Bij Sprout zijn we fan van innovatieve, ambitieuze ondernemers en doen niets liever dan jou helpen groeien. Dat doen we met nieuws, achtergronden, trendverhalen, inspirerende interviews en praktische informatie. Bovendien zijn onze members zijn beter vindbaar dankzij het seo-vriendelijke profiel op de website, kunnen ze kosteloos een advertentie plaatsen onder de 160.000 maandelijkse bezoekers van de website, ontvangen Sprout Magazine fysiek op de deurmat én krijgen toegang tot maandelijkse kennis- en netwerkevenementen. Voor slechts 99 euro per jaar ben je lid. Waar wacht je nog op? Meld je nu aan!

Ben je al lid en wil jij jouw bedrijf ook voorstellen aan het Sprout Netwerk? Stuur dan een mailtje naar members@sprout.nl.

Elke ochtend...

X
het belangrijkste ondernemernieuws in jouw mailbox? Gegarandeerd Sprout-stijl!