Met paaldansen de sportschool in

Wat is de ero-industrie zonder ondernemersgeest? Professioneel paaldanseres Denise Mulder bewijst maar weer eens de creativiteit van haar bedrijfstak door haar bestorming van de sportschoolmarkt.

De Goudse Mulder is een autoriteit op het gebied van de paaldans. In Amerika behaalde ze al twee wereldtitels. Sinds vorig jaar heeft ze haar carriére verlegd en is ze een vurig pleitbezorgster van polefitness.

Deze nieuwe sport valt te omschrijven als een combinatie van paaldansen, gogo-dance, fitness en aerobics. Mulder: “Het is een echte sport. Mensen blijven er door in beweging.” Bijkomend voordeel: “Vrouwen die het doen worden er zekerder van.”

Mulder kwam op het idee om haar activiteiten naar sportscholen te verleggen tijdens haar stripteasecursus. “Ik merkte tijdens mijn demonstraties dat vrouwen geïnteresseerd waren, maar eigenlijk niet durfden.” Door het paaldansen met sportelementen te combineren en het aan te bieden in sportscholen, hoopt ze het polefitness uit de taboesfeer te halen.

 

Vlaamse palen

Haar initiatief lijkt te werken. Volgens zakenpartner Rob van der Poel hebben al dertig sportscholen belangstelling getoond. In Vlaamse fitnessclubs is polefitness inmiddels ook het gesprek van de dag. Van der Poel zegt de belangstelling vanuit België niet aan te kunnen en de verantwoordelijkheid daarvoor te willen overdragen aan iemand anders.

Mulder is inmiddels druk bezig met het opleiden van sportschoolinstructrices. Voor de groep vrouwen die niet in de sportschool durft te verschijnen, heeft ze ook al wat bedacht. Deze vrouwen kunnen een handig doe-het-zelf-pakket bestellen, paal en dvd inbegrepen.

Elke ochtend...

X
het belangrijkste ondernemernieuws in jouw mailbox? Gegarandeerd Sprout-stijl!