Nederlander dolenthousiast over bedrijfsleven

Wellicht is dat wat boud gesteld. Maar we zijn wel het enige Westerse land waar het vertrouwen in bedrijfsleven en overheid stijgt.

Dat blijkt uit de vertrouwensbarometer van Edelman, die vandaag gepresenteerd wordt. Het PR-bureau bevroeg bijna 4.500 opinieleiders. De Nederlander is van alle Europeanen het meest positief – 62 procent heeft vertrouwen in het bedrijfsleven, tegen 42 procent van de Europeanen. Mogelijk dat de resultaten van het in november en december gehouden onderzoek niet helemaal stroken met uw ervaring. We hebben ons immers de laatste maanden niet al te emotioneel stabiel getoond – stuiterende beurskoersen zijn daar het beste voorbeeld van. Driekwart van de Nederlanders vertrouwt de overheid.


Depressie
De Amerikaan is een stuk gedeprimeerder. Daar daalde het vertrouwen in het bedrijfsleven in een jaar tijd van 58 naar 38 procent.

Edelman interviewde
4.475 opinieleiders (25-64 jaar) in de VS, China, Nederland, Groot-Brittannië, Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje, Zweden, Polen, Rusland, Ierland, India, Japan, Zuid-Korea, Canada, Brazilië en Mexico.

Elke ochtend...

X
het belangrijkste ondernemernieuws in jouw mailbox? Gegarandeerd Sprout-stijl!