Facebook gaat vol in video; Mandemakers bindt in na actie vloggers

Ondernemersnieuws: snel groeiend Facebook zet in op video, Mandemakers bindt in na aanval op vlogster en Amerikanen sluiten Eindhovense startup waar ze 200 miljoen voor aftikten. 

1. Facebook groeit 50%, zet flink in op video

Het is Facebook het afgelopen kwartaal toch gelukt flink meer advertenties in alle timelines te stoppen: de omzet van het sociale netwerk is met 51 procent de hoogte ingegaan, tot 8,8 miljard dollar. De winst is daarbij zelfs verdubbeld, tot 3,6 miljard dollar. Ook in het aantal actieve gebruikers zat nog groei: er kwamen er 50 miljoen bij in het laatste kwartaal van 2016, waarmee de teller nu op 1,23 miljard staat. Het merendeel - 1,15 miljard gebruikers - bezoekt Facebook vanaf een mobiel apparaat. Oprichter Mark Zuckerberg beloofde in een toelichting op de cijfers vooral stevig in te zetten op video. "Ik zie video als een megatrend". Hij wil videoproducenten betalen voor hun werk en laten meedelen in de opbrengsten. Daarbij denkt Zuckerberg eerder aan YouTube-achtig materiaal dan aan een Netflixmodel.

2. Amerikanen trekken stekker uit Eindhovense startup Sapiens

De medische startup Sapiens Steering Brain Stimulation had zo'n veelbelovende techniek in huis om met elektroden het leven van Parkinsonpatiënten te verbeteren, dat de Amerikaanse gigant Medtronic er in 2014 200 miljoen dollar voor betaalde. Deze week besloten de Amerikanen de stekker eruit te trekken, zo bevestigt een woordvoerder van het bedrijf tegen het Eindhovens Dagblad. De 35 werknemers die er nog waren krijgen een vertrekregeling, Medtronic zou het onderzoek op onderdelen voortzetten in eigen land. "Het is zuur dat het nu zo moet eindigen. Ik weet niet wat de oorzaak is, maar misschien zijn we wat te vroeg naar zo'n groot bedrijf gegaan", zegt mede-oprichter Sjaak Deckers. Zelf is hij al een tijd druk met een nieuwe startup, G-Therapeutics.

3. Mandemakers versoepelt voorwaarden na aanval op vlogster

Keukenkoning Ben Mandemakers past zijn voorwaarden aan nadat een opmerkelijke vlog de afgelopen dagen viraal is gegaan. Te zien is hoe een vlogdame haar geld terugeist omdat ze het gevoel heeft dat ze te snel een te dure keuken kreeg aangesmeerd. Ze wordt niet alleen de deur uitgezet door een medewerker van Ben, maar vervolgens ook nog achternagezeten en aangevallen door dezelfde heetgebakerde keukenprins. DMG, het moederbedrijf van de keukenwinkels Mandemakers, Brugman en Keuken Kampioen, past na commotie op sociale media de annuleringsvoorwaarden aan. Het bedrijf zegt dat klanten hun bestelling straks binnen twee dagen gratis kunnen annuleren. YouTube-vloggers dumpten al eerder 16 kuub mest voor het Mandemakers-kantoor in Waalwijk.

4. Gitlab wist per ongeluk 300GB data

Gitlab, de Utrechtse startup die met zijn online platform voor softwareontwikkelaars inmiddels een bekende naam is in Silicon Valley, is getroffen door een grote blackout. Een medewerker van de site, waar developers samenwerken aan projecten, heeft 300 GB aan data van klanten per ongeluk gewist en er bleken geen instant backups te zijn, waardoor er een gat van 6 uur ontstaan is in de verzamelde aantekeningen, chatverkeer, coderegels en andere informatie die klanten op het platform uitwisselen en bewaren. Gitlab moest offline gaan, klanten die de software intern draaien, zijn niet getroffen. Op zijn blog belooft Gitlab alvast een post met 5 why's waarom dit fout kon gaan. 

5. Trump-woede: Belgen doen Coca-Cola en Lays in de ban

De eerste onderneming die Amerikaanse producten boycot is een feit: in Antwerpen doet café Zeezicht Coca-Cola en Lays chips in de banen ook de Amerikaanse whiskey’s en de sigarettenmerken gaan eruit. “Enkele dagen geleden hadden we een vergadering met al ons personeel. We vonden dat we iets moesten doen tegen het beleid van Donald Trump, dus stelde iemand voor om niet langer Amerikaanse dranken en snacks te verkopen. Een economische boycot is waarschijnlijk de enige maatregel die Trump in staat is om te begrijpen”, zegt David Joris, een van de uitbaters van café Zeezicht.

6. En dan dit: Foodora vindt het afhalen opnieuw uit

Maaltijdbezorgdienst Foodora komt met iets nieuws: voortaan blijven de koeriers lekker achterover leunen, terwijl de klant zelf zijn bestelde maaltijd kan afhalen bij een restaurant naar voorkeur. In ruil daarvoor bespaart de Foodora-klant bezorgkosten (duh) en geldt het minimale bedrag voor een bestelling niet meer. De pick-up service is geen grap, Foodora stelt dat klanten nu ook onderweg van werk naar huis maaltijden kunnen oppikken bij restaurants die normaal gesproken niet in hun postcodegebied bezorgen. “Wij vinden het belangrijk om flexibel te zijn voor onze klanten”, zegt Vincent Hosman op Retailtrends.

7. Quote van de dag:

Tot zover de Sprout update van donderdag 2 februari. Tot morgen! Mis je iets of wil je gewoon reageren? Doe het op Twitter of Facebook.

Laat ons je helpen slimmer te ondernemen!

✓ Vergroot de vindbaarheid van jouw bedrijf met een seo-vriendelijk profiel op Sprout.nl
✓ Promoot jouw product bij ondernemers en investeerders met een gratis online advertentie
✓ Blijf up to date en ontvang Sprout Magazine op je deurmat én digitaal
✓ Ontmoet mede-ondernemers tijdens exclusieve kennis- en netwerkevents
✓ Direct contact met Sprout-members in de buurt met het online netwerk

Philip Bueters is redacteur van Sprout.nl en schrijft over ondernemen, innovatie en technologie.