The Office: het nerd-mekka van Lifely

In de rubriek The Office belicht Sprout de mooiste, hipste, gaafste kantoorruimtes van Nederland. In deze aflevering: het nerd-mekka van softwarebedrijf Lifely.

Lifely is, naar eigen zeggen, "een club blije nerds die corporates en startups helpen om hun bedrijf te versterken door slimme, op maat gemaakte software te bedenken, ontwerpen en ontwikkelen". CTO Peter Peerdeman: "We zijn nu bijna 4 jaar bezig met een super jong team (tussen 21 en 31) en hebben het met zijn 11'en mega naar ons zin op ons mooie ruime kantoor."

De thuisbasis van Lifely is volgens hem ingericht met het idee dat je de helft van je wakkere uren op een plek moet besteden waar je je thuis voelt. "Het moet een plek zijn waar je geïnspireerd wordt om het maximale uit jezelf te halen, maar ook een plek waar je even wat rust kan pakken. Niet alleen onze werknemers kunnen dit beamen, ook klanten blijven hier na een meeting dikwijls de rest van de dag hangen."

Het pand ligt in het "opkomende" Westpoort in Amsterdam, met uitzicht over de havens en op loopafstand van Sloterdijk. Bezoekers die binnenkomen via het trappenhuis met jaren "'60 TL Lampen-look" hebben doorgaans geen al te hoge verwachtingen over het pand, zegt Peerdeman. "Maar eenmaal binnen, op de derde verdieping, waan je jezelf in een nerd-mekka waar goed gevoel voor stijl niet vergeten is."

Het kantoor (ongeveer 210m2) bestaat uit een grote open ruimte met een hoog plafond, een opslaghok en twee glazen meetingruimtes. Het kantoor heeft een duidelijke scheiding tussen work en fun, maar deze verdeling is niet helemaal eerlijk verlopen, merkt Peerdeman op.

Zo nemen de werkplekken maar een derde van het kantoor in beslag. De overige ruimte wordt bekleed door meeting-hokjes die veel weghebben van hippe woonkamers. Verder bevinden er in het kantoor nog een grote steigerhouten lunchtafel, een game-hoek met een reusachtige televisie, een pingpongtafel en een afgezet gebied om VR games te kunnen spelen.

Het kantoor van Lifely is - van de spotjes aan de muur, het antraciete donkere plafond tot aan (de keuze voor) de meubels ontworpen en ingericht door oprichters Pim Verlaan en Nick de Bruijn. "Sinds wij de nieuwe kantoorruimte hebben gestript en zelf gedesigned zijn we een voorbeeld geworden voor de rest van de 3 omliggende kantoorpanden in onze straat."

De meubels variëren in stijl van industrieel tot strak Scandinavisch. Bij Lifely werken net iets te veel mannen om normale planten goed te onderhouden. Het alternatief zijn grote cactussen en, nog veel interessanter, afgesloten groene ecosystemen.

Dit zijn lichtdichte glazen potten waarin planten in hun eigen ecosysteem leven. Door een condensatieproces geeft het ecosysteem zichzelf water en hoeft daardoor slechts 1 keer per jaar bijgevuld te worden. "Ideaal voor een team met een gebrek aan groene vingers."

Bij de tafeltennistafel worden dagelijks "heftige potjes uitgevochten" Volgens de oprichters van Lifely is het belangrijk dat je zo nu en dan achter je scherm vandaan kruipt en iets actiefs doet. "We stimuleren het team om minstens een half uurtje te VR’en, te pingpongen of buiten een rondje te lopen."

Wat de oprichters van het bedrijf betreft is er weinig vergelijkingsmateriaal wat het effect is van het kantoor. Zij zijn Lifely tijdens de studie begonnen waardoor ze zoals ze zelf zeggen niet kunnen afkijken bij grote corporates.

“Dat zien we eigenlijk als iets positiefs omdat we alles op onze eigen manier kunnen doen. Het gevaar van een leuke ruimte waar je toevallig ook in moet werken is dat het spelen soms de overhand krijgt. Afleiding voor het team ligt in het Lifely kantoor altijd op de loer. Echter weegt de sfeer, de inspirerende omgeving en ruimte om jezelf te kunnen uiten hier meer dan tegen op.”

Dit is het derde kantoor van Lifely en zoals de oprichters zelf zeggen: we kunnen niet wachten om ons volgende kantoor nog meer zen, effectief en gadget friendly te maken!

Volg ons ook op Twitter en Facebook

Tips? Mail redactie@sprout.nl

Elke ochtend...

X
het belangrijkste ondernemernieuws in jouw mailbox? Gegarandeerd Sprout-stijl!