The Office: knallende kleuren bij Greenberry

In de rubriek The Office belicht Sprout de mooiste, hipste, gaafste kantoorruimtes van Nederland. In deze aflevering: geen dresscode, maar wel heel veel kleur bij Greenberry in Utrecht.

Greenberry ontwikkelt, als 'innovatiebureau', digitale producten en diensten voor bedrijven. Oprichters Jan-Willem van Beek en Bas van Bokhorst bouwden hun bedrijf vanaf 2006 uit tot een bedrijf met 22 medewerkers. Waaronder veel creatieve mensen, zoals designers, copywriters en strategen - en kantoorhond Loeka.

De bedrijfscultuur kenmerkt zich door gelijkheid, zegt creatief strateeg Floor Meeder. "Iedereen is gelijk, en zo gaan we ook met elkaar om. Er heerst een toegankelijke, open sfeer. We hebben een hands-on approach en we helpen elkaar wanneer nodig. Zo ook de mannen aan kop. Hebben we een dresscode? Nee! Alles mag, behalve flip-flops."

Het bedrijf is gevestigd in een klassieke kantoorvilla aan de Maliebaan in Utrecht, een bekende straat met een rijke historie. "Vroeger was dit een kantoorvilla, met een traditionele, hokkerige indeling. Wij hebben het modern, open en licht gemaakt. Met hier en daar een knallende kleur. Een pand ‘met een vleugje James Bond’. Nu heeft het pand een statige, deftige look van buiten, maar zorgt het bij binnenkomst voor een jaw-dropping effect."

Hoe kwam de ruimte tot stand?

"Toen dit pand in zicht was, hebben we een pitch uitgeschreven bij diverse interieurarchitecten. De creatieve ideeën van Koning Ellis Architecten sloten goed aan bij wat we voor ogen hadden. Zij wisten deze nog beter toe te passen, en zij stonden open voor de gekke ideeën die we zelf in ons hoofd hadden."

"Met alle collega’s maakten we een Pinterest-bord vol ideeën en inspiratie. Leuk, want daar zien we nu nog dingen van terug! Samen met Koning Ellis Architecten hebben we het onderste uit de kast kunnen halen. Zij wisten ons te verrassen met elementen die we zelf nooit hadden kunnen bedenken."

Welke elementen ‘maken’ de ruimte of ben je trots op?

"Ons kantoor heeft een aantal bijzondere elementen. Bijvoorbeeld de mysterieuze hal waar we onze klanten verwelkomen. Bij binnenkomst, waan je je even in een donkere tunnel die uitkijkt op de ruime, lichte tuin. Die zich perfect uitleent voor een lunch, overleg, borrel of feestje. In de zomer dan. You only have once chance to make a first impression, is het idee achter deze ruimte."

"Het meesterwerk van het gebouw is de geheime kamer. Deze zit volledig verstopt achter een kastenwand op de eerste verdieping, en is voor menig bezoeker een totale verrassing. Verder hebben we op iedere verdieping iets terug laten komen uit het vorige kantoor. Als souvenir."

"Zo hebben we de stalen nummers uit het oude pand terug laten komen op de wanden van de begane grond. Op de eerste verdieping hebben we een groot schilderij van het eerste Greenberry-logo opnieuw opgehangen. En hangt er op de tweede verdieping nog een oude klok."

Volg ons ook op Twitter en Facebook

Tips? Mail redactie@sprout.nl

Elke ochtend...

X
het belangrijkste ondernemernieuws in jouw mailbox? Gegarandeerd Sprout-stijl!