The Office: racen in het kantoor van OGD

vergaderruimte-hq ogd

In de rubriek The Office belicht Sprout de mooiste, hipste, gaafste kantoorruimtes van Nederland. In deze aflevering: de racende techneuten van OGD. 

Ict-dienstverlener OGD helpt ondernemers met advies, projecten, software-ontwikkeling, infrastructuurbeheer en eindgebruikersondersteuning. Dat doet het bedrijf naar eigen zeggen "informeel en een tikje eigenwijs". OGD heeft vijf vestigingen verspreid over Nederland: in Delft, Amsterdam, Eindhoven, Utrecht en Enschede. Samen met partners is het bedrijf actief in vrijwel alle sectoren, waaronder de zakelijke markt, overheid en non-profit, onderwijs en zorg.

ogd kantoor delft

OGD wil bij al zijn vestigingen een gevoel van openheid en samenwerken terug laten komen. Dat zie je bijvoorbeeld in de keuze voor glazen wanden die ook gebruikt kunnen worden als whiteboard. Dat is behalve visueel opvallend en ook transparant naar buiten toe. 

ogd kantoor

In de vergaderruimtes stimuleren creativiteit en zijn ingericht en ontworpen door OGD’ers. Zo zijn er een skihut met foto’s van onze skireizen, een Angry Birds-ruimte en een Formule 1-ruimte.

OGD-marketeer Martin Kuipers: "Onze kantoren zijn nooit af en krijgen steeds meer karakter door de mensen die hier werken. En dat stimuleren we ook. Zo krijg je op een hele natuurlijke manier een speelse informele werksfeer, zonder dat dit geforceerd overkomt."

"Met een racesimulator, boardgamebibliotheek, de yoga- of kickbokslessen en een interactieve zandbak als vele voorbeelden. Ja, wij hebben óók die flipperkast en tafelvoetbaltafels, maar dat plaatje klopt omdat wij er daar in de afgelopen 25 jaar al tientallen van hebben versleten."

Welke elementen 'maken de ruimte' of ben je trots op?

"De betrokkenheid van onze mensen bij het inrichten en leuker maken van het kantoor, zorgt ervoor dat de kantoren onze cultuur uitstralen. De ruimtes zijn meer dan alleen een werkplek en laten zien dat we plezier hebben in wat we doen. Sommige vergaderplekken hebben een dubbelrol. Zoals bijvoorbeeld de makerspace: volledig voorzien van powertools, een werkbank en een 3d printer. Iedereen die bij ons werkt kan hier ook tijdens werktijden zijn project vormgeven."

ogd kantoor

Wat zijn jullie ervaringen: wat werkt er wel en wat werkt er niet goed?

"Je moet bij al je keuzes, zowel inrichting als de bouwkundige aankleding van de ruimte, geen concessies doen. Anders is het effect dat de ruimte niet gebruikt wordt, niet als prettig wordt ervaren of kapot gaat."

"We hebben alle vergaderruimtes voorzien van tablets die de ruimtes managen, en de software waarop ze draaien zelf geschreven. Hierdoor kunnen al onze mensen in elke vestiging via Outlook een ruimte reserveren en zien welke er nog vrij zijn. Je gaat zo heel efficiënt om met je vergaderruimtes. Dat zie je terug als je door het pand loopt, er gebeurt altijd wat."

ogd kantoor

Volg ons ook op Twitter en Facebook

Tips? Mail redactie@sprout.nl

Elke ochtend...

X
het belangrijkste ondernemernieuws in jouw mailbox? Gegarandeerd Sprout-stijl!