Om deze 'skills' wordt het hardst gevochten op LinkedIn

Programmeren

Met welke 'skills' vonden mensen het afgelopen jaar het snelste werk? LinkedIn zet de meest gevraagde vaardigheden in Nederland op een rij.

LinkedIn (330 miljoen leden wereldwijd) analyseerde uit de werving- en selectie-activiteiten die er op het netwerk plaatsvinden de gegevens over vaardigheden en ervaring. Daarbij werd vooral gelet op de leden die het afgelopen jaar zijn veranderd van werkgever of die veel naar boven kwamen in zoekopdrachten van recruiters.

De belangrijkste conclusies voor Nederland zijn volgens LinkedIn, niet verrassend, dat technologie en data-skills het meest gewild zijn en de Nederlandse top 25 domineren. 'Vooral de Big Data-uitdaging wordt door veel bedrijven aangepakt met vaardigheden gerelateerd aan data storage en analyse.'

Uit het feit dat de competentie 'recruiting’ op nummer vijf staat leidt LinkedIn af dat het vertrouwen in de economie en banenmarkt terug zijn. 'Organisaties zijn weer op zoek naar nieuw talent.'

Online

Ook ziet het netwerk een verschuiving van marketingbudgetten van offline naar online, met vaardigheden als ‘SEO/SEM Marketing’, ‘Social Media Marketing’ en ‘Digital & Online Marketing’. 

De 25 meest gewilde skills in 2014:

1. Statistical Analysis and Data Mining
2. SEO/SEM Marketing
3. Business Intelligence
4. Storage Systems and Management
5. Recruiting
6. Web Architecture and Development Framework
7. Software Modeling and Process Design
8. Perl/Python/Ruby
9. Java Development
10. Network and Information Security
11. C/C++
12. Mobile Development
13. Software QA and User Testing
14. Social Media Marketing
15. Data Presentation
16. Digital and Online Marketing
17. Economics
18. Administrative and Office Management
19. Game Development
20. Data Engineering and Data Warehousing
21. Middleware and Integration Software
22. Integrated Circuit (IC) Design
23. Electronic and Electrical Engineering
24. Database Management and Software
25. SAP ERP Systems

Jaren geleden schreef Bas artikelen over de start-up business, voor NU.nl, Sprout, De Financiële Telegraaf, het Financieele Dagblad en Computerworld. Na een MBA aan de UvA werkt Bas nu voor diezelfde startup scene, in dienst van Jexia, een software development platform waar ontwikkelaars 70% minder tijd kwijt zijn aan het programmeren van een app.