Ondernemers blijven somberen

De stemming onder ondernemers in de industrie is dusdanig verslechterd, dat velen verwachten het mes in de organisatie te moeten zetten.  

Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek maandagochtend.

De stemming onder ondernemers in de industrie is volgens het CBS in april iets verder verslechterd. Het producentenvertrouwen kwam uit op min 3,3 tegen min 2,6 in maart. Het zogeheten producentenvertrouwen is samengesteld uit drie componenten: het oordeel over de orderpositie, de verwachte productie in de komende drie maanden en het oordeel over de voorraden gereed product.

Het oordeel over de orderpositie was iets negatiever dan vorige maand. Daarnaast waren de ondernemers wat negatiever over de toekomstige productie. Het oordeel over de voorraden veranderde niet.Het aantal ondernemers dat de waarde van hun orderontvangsten in de afgelopen drie maanden zag toenemen was, net als vorige maanden, kleiner dan het aantal dat de waarde zag afnemen. 

Meer ontslagen

Ook wordt duidelijk wat de teneur is over het personeelbestand. Veel ondernemers verwachten het mes in hun organisatie te moeten zetten. Net als in de voorgaande maanden was het aantal ondernemers dat dacht hun personeelsbestand in de komende drie maanden in te krimpen groter dan het aantal dat een uitbreiding voorzag. 

Bron: CBS

Elke ochtend...

X
het belangrijkste ondernemernieuws in jouw mailbox? Gegarandeerd Sprout-stijl!