10 apps waarmee je Slack nog beter maakt

slackbot

De chat-tool Slack wordt in hoog tempo door bedrijven omarmd. Toch blijven er nog veel functies onontdekt: 10 Slack-uitbreidingen die je leven als ondernemer makkelijker maken. 

Zie ook deel 1: 8 apps om Slack nog beter te maken

Slack begon als mogelijkheid om met je collega's of medewerkers te praten. Zo werd e-mail minder belangrijk binnen je werk. Vooral de optie om chatkanalen in te richten voor een bepaald onderwerp(denk aan 'cijfers', 'media' of 'marketing') maakt het een handig programma voor bedrijven. 

De tool trad binnen één jaar na lancering toe tot de unicorn-club met een valuatie van 1,2 miljard dollar. Ondertussen is dat meer dan verdubbeld naar 2,8 miljard.

Behalve de praat-optie zijn er nog duizend-en-een mogelijkheden om méér met dit programma te kunnen. Product Hunt stelde deze lijst op van 10 uitbreidingen: 

1. Baremetrics

Welke - potentiële - klanten er op je website rondsurfen en wat ze daar doen is belangrijke informatie om te weten. Dankzij Baremetrics krijg je in Slack updates over de veranderingen: welke nieuwe aanmeldingen zijn er? Wie heeft net een upgrade gekocht of juist een bestelling geannuleerd? Ook krijg je de bedrijfsinformatie van zakelijke klanten erbij. 

2. Api.ai

De Slackbot geeft op verschillende - simpele - vragen antwoord, met Api.ai kun je de bot laten uitgroeien tot een ware online assistent. Door een aantal voorbeelden te geven hoe de automatische antwoorder moet reageren leert deze uitbreiding zichzelf aan wat hij of zij wel en niet kan vertellen. Nog makkelijker is dat de Api.ai ook aan je website gekoppeld kan worden, zodat veel van je interacties met klanten automatisch gaan.

3. AppFollow

Heeft je bedrijf een app in de stores van Google en Apple? Dan ken je ongetwijfeld het dagelijkse ritueel van controleren hoe de download-cijfers ervoor staan, in de gaten houden of er veel naar je stukje software wordt gezocht en kijken hoe goed (of slecht) de reviews zijn. Dankzij de AppFollow-uitbreiding krijg je in Slack een overzicht van de belangrijkste getallen van je app. 

4. Diggbot

Als je een Facebook-blokkade-beleid hebt binnen je onderneming, dan vind je deze uitbreiding waarschijnlijk verschrikkelijk. Voor al die ondernemers die wél voorstander zijn van een klein beetje afleiding op de werkvloer is er Diggbot: een uitbreiding om het nieuws bij te houden op basis van keywords die je zelf aangeeft. Wil je graag weten wat er gebeurt tijdens de basketbal-wedstrijden of SXSW? Of wil je gewoon iets leuks lezen? Dan is Diggbot er helemaal voor jou. Heb je gelijk weer wat leuks te vertellen bij het koffiezetapparaat. Zo heb je altijd toegang tot dit soort video's: 

5. Paperbot

Begint je Slack-kanaal aan te voelen als die overfanatieke Whatsapp-groep die je telefoon ieder uur volplempt met filmpjes en foto's? Dan helpt Paperbot om de bomen weer door het bos te kunnen zien: één keer per dag krijg je een overzicht van de belangrijkste links van je Slack-kanaal via de mail opgestuurd. Om te voorkomen dat die helemaal volstaat met de Gifjes die je collega's zo leuk vinden kun je specifieke webpagina's uitschakelen. 

paperbot

6. Pixelkit

Speciaal voor alle creatievelingen binnen je bedrijf: Pixelkit. Je marketing-tak plaatst hun nieuwe design in Slack en deze tool verzamelt niet alle feedback. Dat zijn natuurlijk de reacties in de app zelf, maar ook mailtjes en opmerkingen in vergaderingen. 

pixelkit

7. Monkey Test It

De makers van deze app moeten hebben gedacht 'testen of mijn site-update goed werkt is zo simpel, dat kan een oerang oetang nog'. Daarom is er Monkey Test It: plan een tijdstip in en de 'aapjes' controleren bij alle links van je site of deze goed werken. In je Slack-kanaal krijg je te horen of je zelf aan de slag moet om je site weer top notch te krijgen. 

monkey test it

8. Yodel

Ook voor je zakelijke telefoontjes hoef je niet langer Slack uit. Met Yodel komen telefoongesprekken binnen op je scherm en kun je deze beantwoorden. Ook kun je groepsgesprekken creëren door de link van je gesprek te delen met je collega's, bellers automatisch een geluid- of tekstbericht sturen en een persoonlijk muziekje sturen naar mensen die on hold staan. 

9. Sway

Terwijl je je bedrijf aan het op- of uitbouwen bent is geldgebrek de boeman die achter iedere beslissing op je wacht. Sway geeft je een makkelijk en snel overzicht over je inkomsten, uitgaven en financiële staat van je bedrijf. 

sway.png

10. Intro

Het eigen privé-netwerk van je team. Intro haalt de contacten van je medewerkers uit Linkedin en laat je kandidaten zien voor je uitstaande vacatures en helpt je dat talent binnen te halen door via een kennis een introductie-mail te sturen. 

intro

Lees ook: 

Wereldideeën: Pronto, Slack en TicketSwap
Zo blijf je de inbox de baas

Is Freelance redacteur voor de website van Sprout.

Via de mail bereikbaar op tijmen@sprout.nl