7 originele werkplekken voor je personeel

Een fijne werkomgeving stimuleert de prestaties van je personeel. Hoe onderscheid je je van andere werkgevers? Zeven out-of-the-box voorbeelden voor je kantoorwerkers.
 

1. Open werkplekken, met privacy

Deze werkplekken verschaffen je medewerkers hun eigen privé-werkruimte, waar ze niet de hele tijd op de vingers gekeken worden. Tegelijkertijd zitten ze echter niet verscholen en zijn ze in staat om face-to-face te communiceren met collega's.

Source: thecoolhunter.net via CJ on Pinterest

.

 

2. Privé-werkplekken, met centrale vergadertafel.

Handig voor ondernemers die veel designers in dienst hebben. De ontwerpers kunnen zich terugtrekken en zich op hun werk concentreren, maar ook snel schakelen en overleggen met collega's.

Source: cbsnews.com via Bryan on Pinterest

.

 

3. De rustgevende ruimte

Aan de opstelling van deze tafels is niet veel bijzonders te zien. Het aquarium dat de hele ruimte omgeeft, spring natuurlijk wel in het oog. Een dure ingreep, maar van al die visjes gaat wel een rustgevende werking uit.

.

 

4. Geen privacy, maar toch van de buitenwereld afgesloten

Iedere medewerker kan de hele dag precies zien wat de ander aan het doen is. Maar de doorzichtige overkappingen op het bureau zorgen er wel voor dat je geen lawaai van anderen aan hoeft te horen. De eigenaar van het gebouw maakt verder gebruik van het hoge plafond, door de werkvloer met bomen te vullen.

.

 

 

5. De thuiswerkplek, die geen ruimte opeist

Ben je nog zzp'er? En heb je weinig ruimte voor een kantoortje? Denk dan na over een handige opstelling als deze.

 

 

6.  De 'gepersonaliseerde' werkplek

Heb je een medewerker die heel goed werk verricht, maar nogal erg veel prijs stelt op zijn uitbundige levensstijl? Er zijn ondernemers die bereid zijn zover te gaan, dat medewerkers hun werkplek tot volledig 'gepersonaliseerde' leefomgeving mogen transformeren.

Source: stylemycube.com via JBL on Pinterest

.

 

7. Het speelgoedparadijs

Wil je dat je medewerkers het kind in henzelf kunnen behouden? Verwacht je dat dit de werksfeer en creativiteit ten goede komt? De eigenaar van dit bedrijfspand vindt het bijvoorbeeld prima dat er een autobaan van speelgoed op de kast wordt gezet.

.