In deze steden verdienen developers het meest

san francisco

In de zogeheten war for talent betalen techbedrijven hun programmeurs vorstensalarissen. Dit zijn de steden waar je als tech-developer naartoe moet om de rekening te spekken.

Die krappe arbeidsmarkt, ook. We willen allemaal iets studeren wat we “leuk vinden”, en vergeten nog weleens dat bedrijven helemaal niet zitten te wachten op een literatuur- of theaterwetenschapper. Wel op goede software developers, zie daar een verklaring voor de opmars van post hbo-programmeercursussen.

En dat programmeren levert nog behoorlijk wat op, ook. In de befaamde Bay Area, oftewel: Silicon Valley, verdient de gemiddelde programmeur 145.000 dollar per jaar. Tuurlijk, de helft ervan kun je er direct weer overmaken op de rekening van je huisbaas, maar er blijft nog genoeg spaarkrediet over om in de toekomst je eigen bedrijf te bootstrappen.

Techsalaris

In onderstaande infographic van werkplatform Hired, en recentelijk gedeeld door ondernemersblad Entrepreneur, zie je precies wat developers verdienen in verschillende Amerikaanse steden. De VS zijn natuurlijk de top van de markt, maar mondiaal ligt het gemiddelde techsalaris volgens Hired alsnog op 129.000 dollar per jaar. De greencard-horror omzeilen en het dichterbij huis zoeken? In Brexit-Londen verdien je gemiddeld 62.000 per jaar en in Parijs ‘slechts’ 52.000 euro.

Volg ons ook op Twitter en Facebook

Tips? Mail redactie@sprout.nl