'Energie binnen je team is niet te koop met een teamuitje of een barista'

Energie, werk

De energie binnen je startup is niet te koop, zegt Pascal Ontijd (ex-SnappCar), die op Sprout deelt hoe hij – vooralsnog in stealth modus – een nieuwe startup uit de grond stampt. ‘Zorg dat ieder individu een hoge fit heeft met het bedrijf en het team.’ 

Zo, we zijn aan het winnen! Ons eerste, grote teamresultaat is bereikt: de release van onze MVP (Minimum Viable Product). Het team heeft de afgelopen maanden op volle toeren gedraaid om dit voor elkaar te krijgen. Dit is niet even snel in elkaar geknutseld. Het is gebouwd om vanaf de eerste dag snel verder te kunnen ontwikkelen, te kunnen schalen en data veilig te kunnen verwerken.

De technische architectuur, UX design en ontwikkelomgeving (denk o.a. aan versiebeheer, continuous integration en monitoring) zijn ook gerealiseerd. Kortom, we hebben veel bereikt in korte tijd. Yes!

Investering

Ondertussen zijn we ook op andere gebieden hard aan het werk geweest. De helft van het beoogde investeringsgeld is opgehaald: 250.000 euro. Onze merkidentiteit en Europese merkregistratie zijn rond. We hebben goede adviseurs op het gebied van UX, finance, business development, juridische zaken en investeringen gevonden. En ook alle administratieve en praktische zaken zijn geregeld, zoals een kantoor met het logo aan de muur.

Het allerbelangrijkste vind ik echter dat het team lekker draait, dat we erg goed samenwerken en dat iedereen met ongelooflijk veel energie aan dit bedrijf werkt. Immers kun je met veel duwen en trekken altijd wel een deadline halen. Eventueel kun je zelfs hoge kwaliteit leveren. Maar het is gewoonweg niet mogelijk om dat jaren achtereenvolgens te doen zonder dat de basis op orde is. Het team maakt het idee. 

Energie

Energie is belangrijk binnen een startup. We moeten het onmogelijke mogelijk maken. Alles goed doen. En anders heel snel van onze fouten leren. We werken met een internationaal team aan een internationaal product. (Het voelt dan ook wat raar om dit nog in het Nederlands te schrijven.) Zo’n internationaal team zorgt voor diversiteit en daarmee voor extra energie. Zeker omdat een aantal van ons speciaal hiervoor naar Nederland zijn verhuisd. Dat is bijzonder. Het deed me denken over wat ik heb geleerd over energie binnen een team. 

Wanneer je verantwoordelijkheid neemt en ruimte krijgt, wanneer het samenwerken als vanzelf gaat en de communicatie soepel, wanneer je het vertrouwen vanuit het team hebt en dit niet eerst hoeft te verdienen, wanneer je teamgenoten doen wat ze zeggen en problemen oplossen in plaats van creëren, wanneer het nog leuker wordt naarmate je er langer aan werkt en wanneer het blijvend spannend is. Dan gaat de energie door het dak.  

Barista

Dit is niet na te maken. En ook niet te koop. Toch zie ik veel bedrijven die dit wel proberen. Maar je kan nog zo'n leuk kantoor inrichten, (luxe) teamuitjes organiseren, een bedrijfssloep kopen, een barista inhuren of een leadership traject opstarten. Het verandert niets. Terwijl de les eigenlijk heel simpel is. Ik werk aan iets wat voor mij ergens over gaat, en doe dat met een team van mensen die intrinsiek ook aan datgene willen werken.

Ik zorg dat ieder individu een hoge fit heeft met het bedrijf en het team. Want uiteindelijk is het bedrijf het team en maakt het team de energie. En die energie is goud waard want daarmee behaal je resultaten. Zoals een ijzersterke MVP in drie maanden tijd!


Lees ook de eerdere afleveringen:
Het allereerste begin
De eerste tests en feedback
Een team samenstellen
De essentie achter geld ophalen

Pascal Ontijd is ondernemer en oprichter van autodeeldienst SnappCar. Op Sprout.nl blogt hij over het bouwen van een nieuwe startup.