Gemiddelde ondernemer zou kwart personeel niet opnieuw aannemen

Team

Ondernemers zouden ruim een kwart van hun medewerkers niet opnieuw in dienst nemen. Dat blijkt vrijdag uit een steekproef onder 600 ondernemers van groei-academie GoFastForward.

Naar aanleiding van de Dag van de Ondernemer peilde GoFastForward afgelopen maand met Ruigrok Netpanel een groep ondernemers met maximaal 100 medewerkers over hun personeelsbeleid. Daaruit blijkt onder meer dat zij spijt hebben van het in dienst nemen van bijna 27 procent van hun werknemers. Ondernemers met meer dan twintig werknemers zouden zelfs een derde van het personeel niet opnieuw een contract aanbieden.

Ook een goede waarschuwing voor groei-ondernemers: hoe meer mensen er bij een bedrijf werken, hoe hoger het percentage dat door de ondernemer als ‘niet geschikt’ wordt gezien.

Spanning

Met het opbloeien van de economie wordt het vinden van geschikte kandidaten een steeds grotere uitdaging, bevestigt de enquete. Het aantal nieuwe banen groeide sinds 2008 niet meer zo hard, waardoor de spanning op de arbeidsmarkt toeneemt, berichtte het CBS al eerdere deze week.

Uit de steekproef van GoFastForward blijkt dat een op de drie ondernemers zijn vacatures niet goed, of niet snel genoeg ingevuld krijgt. Een vijfde ziet het werven en behouden van personeel als de grootste uitdaging voor het komende jaar. Toch vindt maar 5 procent dat personeelsbeleid meer aandacht verdient in zijn of haar bedrijf.

Volg ons ook op Twitter en Facebook

Tips? Mail redactie@sprout.nl