Need to Know / Nice to Know

Need to Know

De basic info
www.vrouwen-ondernemen.nl

Missie van deze site: ondernemerschap onder vrouwen bevorderen. Dat lukt behoorlijk goed. Een site vol informatie en tips om een bedrijf te starten, eenvoudig opgeschreven. Elk mogelijk onderwerp komt er terug: personeel werven, auto van de zaak, SEO; noem maar op. Daarbij actuele informatie uit allerlei vakgebieden en voorbeeldvrouwen.

Alle ontwikkelingen
www.oplus.nu
Zzp’er Marieke de Kort richtte O+ op omdat ze een site met nieuws over vrouwelijk ondernemerschap miste. Hier vind je niet zozeer info over het starten van een bedrijf, maar blijf je op de hoogte van boeken, events, politieke ontwikkelingen, handige tools en onderzoeken rond ondernemerschap en vrouwen. Met forum om vragen te stellen en profielendeel om te netwerken met andere businessladies.

Internationaal groeien

www.unitedsucces.com
Ok, het is even slikken als je de kosten van het lidmaatschap ziet (1200 euro in Europa), maar daar krijg je wel een stevig netwerk voor terug. Voor zakenvrouwen die internationaal willen groeien, want ‘toegang tot internationale markten heeft vaak niet te maken met wat je weet, maar vooral met wie je kent’. Hier komen vrouwen die willen groeien, maar ook graag anderen daarbij helpen door hun kennis en ervaring te delen.


Nice to know

Hiphonest
www.stoerevrouwen.nl
Stoere vrouwen zet door het hele land events op, zoals een biologische tapaswedstrijd, kledingruilfeestje of march met een koopleger door de binnenstad van grote steden. Om vrouwen bewust te maken van de macht die ze hebben als consument. Biologisch en fair trade zijn niet saai en moeilijk, je moet alleen weten waar je moet zijn. De site geeft alle info.

Woensdag vrouwendag
www.vrouwenwoensdag.nl/nieuws
Hoe zorg je voor een relaxte balans tussen werk en privé? Hoe kun je meer uit jezelf halen en jezelf ontwikkelen? Elke tweede woensdag van de maand komen vrouwen bij elkaar in steden door het hele land voor themabijeenkomsten over uiteenlopende onderwerpen – zakelijk of privé. Samen met tien vrouwen en een expert deel je ervaringen uit.

Alleen maar lof
www.lofonline.nl
Magazine en site voor werkende moeders. Veel aandacht voor ondernemerschap en zakelijke issues zoals onderhandelen, netwerken, businessoutfits en kantoorgadgets. Verder inspiratie op allerlei vlakken als opvoeding, (groene) mode, films en reizen. Regelmatig kun je je bovendien opgeven voor studiereizen, debatten en goede doelen-acties.

Elke ochtend...

X
het belangrijkste ondernemernieuws in jouw mailbox? Gegarandeerd Sprout-stijl!