Olcay Gulsen: dag en nacht bezig met mode

“Bijna obsessief”, noemt Olcay Gulsen, eigenaresse van het internationaal succesvolle modemerk SuperTrash, haar liefde voor mode. “

Ik ben er dag en nacht mee bezig. Als ik in een restaurant een muur zie met apart behang denk ik: mooi patroon voor een blouse. Kom ik bij het opruimen van mijn huis een foto tegen van mijn moeder toen ze achttien was, zie ik direct een moderne versie van haar jurk voor me. Ik bezoek overal ter wereld modeshows, galerieopeningen en musea. En als ik een momentje over heb struin ik rond in vintagestores of spit ik modebladen door. Ik volg en schrijf blogs en ben actief op sociale netwerken. Als je precies wilt weten wat ik aan het doen ben hoef je me alleen maar te volgen op Twitter.”


Gulsens brandende liefde voor mode is er al zolang ze zich kan herinneren. Zo verknipte ze als klein meisje eens de nachtjapon van haar moeder. Gulsen: “Ik had Madonna gezien op tv in dat korset met de beroemde puntborsten. Dat wilde ik ook!” Grinnikend: “Over het resultaat was mijn moeder niet echt te spreken.”

Ook niet bepaald blij was Gulsens moeder toen dochterlief ontdekte dat spijkerbroeken met chloorvlekken in de mode waren. Gulsen: “Ik besloot de Levi’s 501 die ze net voor me gekocht had in een emmer chloor te dopen. Heel die broek verpest natuurlijk.”
“Wat ik zo mooi vindt aan mode, is dat het mensen telkens als ze opstaan weer de keuze geeft te zijn wie ze die dag willen zijn. Ik kan er de ene dag bijvoorbeeld bijlopen als een zwarte weduwe, terwijl ik de volgende dag rondhuppel in een bloemetjesjurk. Zo raak ik nooit uitgekeken op kleding.”

Personalia

Olcay Gulsen (29)
SuperTrash
Sinds september 2004
Omzet ‘geven we nooit vrij’
Personeel 45