Vlaamse ondernemer geen vriend personeel

Bijna driekwart van de Vlaamse werknemers met een actief Facebook-profiel zou hun baas niet uit eigen beweging toevoegen als vriend op Facebook. Dat blijkt uit onderzoek door de  Hogeschool-Universiteit Brussel (HUB) onder 1062 werkende Vlamingen.

 

In samenwerking met NUzakelijk. Lees ook: Je baas als Facebook-vriend

Tweederde van de ondervraagden was lid van Facebook, van die groep zat één op drie dagelijks op het online netwerk. Dat schrijft Het Nieuwsblad.

Van de actieve gebruikers zou 71,3 procent nooit zijn leidinggevende toevoegen als online vriend. Bij de groep minder actieve gebruikers was dit percentage zelfs 80 procent.

Vlaamse werknemers die wel online bevriend zijn met de baas, schermen hun profiel extra goed af. Delen die de baas niet te zien krijgt, zijn bijvoorbeeld foto’s (80 procent), statusupdates (36 procent) en de vriendenlijst (20 procent).

Collega’s

Bij collega’s blijken de ondervraagden soepeler. Bijna driekwart van de werknemers (73,5 procent) accepteert en/of verstuurt vriendschapsverzoeken van en naar andere medewerkers.

Minder dan één op vijf (18,9 procent) maakt bij de privacy-instellingen onderscheid tussen vrienden en collega’s.

Geroddel

Er blijkt weinig geroddeld te worden op Facebook bij de ondervraagde Vlamingen: 86 procent van de ondervraagde werknemers praat nooit over collega’s op Facebook en 84 procent bespreekt nooit werkzaken met collega’s op Facebook.

Toch blijkt Facebook wel effect te hebben op de relatie van collega’s met elkaar: 44 procent zegt de statusupdate van een collega aan te grijpen om een gesprek met hem of haar te beginnen.

Elke ochtend...

X
het belangrijkste ondernemernieuws in jouw mailbox? Gegarandeerd Sprout-stijl!