Waarom je Getting Things Done volgens David Allen kunt vergelijken met een vechtsport (podcast)

David Allen van Getting Things Done

Er werden miljoenen exemplaren verkocht en Time Magazine noemde Getting Things Done hét zakelijke zelfhulpboek van de moderne tijd. David Allen deelt in de Business Books Podcast het verhaal achter zijn bestseller. 


 

​1. Zucked van Roger McNamee

Zucked

De Amerikaanse topinvesteerder Roger McNamee was een van de belangrijkste adviseurs van Mark Zuckerberg en hielp Facebook aan de alom geprezen COO Sherryl Sandberg. Toch temperde zijn enthousiasme toen hij zag hoe het platform misbruikt werd voor het verspreiden van misinformatie. Pogingen om Zuckerberg en Sandberg te wijzen op de problemen vielen in dovemansoren. In dit boek duit hij de leiderschapsproblemen in de top van het sociale kolos en geeft hij een fraai inkijkje in de geschiedenis van Silicon Valley.

Zucked, Penguin Press, €21,50. 

 

​2. Getting Things Done van David Allen

Getting Things Done

Productiviteitsgoeroe David Allen werkte 25 jaar lang aan de ultime formule voor effectief werken en met resultaat: Getting Things Done verkocht wereldwijd miljoenen exemplaren. In de Business Books Podcast vertelt hij over de achterliggende theorie en waarom productiviteit een kunst is die je kunt blijven verbeteren. Alles weten over productiever werken? Kom naar het aanstaande GTD Summit in Amsterdam met een bonus voor Sprout Members. 

Getting Things Done, AW Bruna, € 25,99.

 

​3. Het Membership Model van Robbie Kellman Baxter

Het Membership ModelHet abonnementsmodel van Spotify en Netflix heeft gezorgd voor onstuimige groei bij deze bedrijven: een voorspelbare cashflow en voldoende inkomsten om te innoveren en om nieuwe klanten te werven. Niet verwonderlijk kijken veel organisaties een tikkeltje jaloersmakend naar het membership-model. Harvard en Stanford-alumnus Robbie Kellman Baxter beschrijft in haar boek de belangrikste lessen om het membership model succesvol te implementeren. Daarnaast beschrijft ze ook hoe bedrijven loyalere klanen kunnen krijgen aan de hand van methodieken van Startbuck en de Weight Watchers. 

Het Membership Model, Business Contact, € 27,99.

 

​4. Maak je Comeback van Hans van Breukelen en Benno Diederiks

Maak je Comeback

Oud-topkeeper Hans van Breukelen werd met veel bombarie binnengehaald als technisch directeur, om een jaar later via de achterdeur het pand te moeten verlaten. Van Breukelen zat zwaar in de put, wat hij illustreert met de fameuze uitspraak ‘ineens had deze doelman geen doel meer in zijn leven’. Businesscoach Benno Diederiks hielp Van Breukelen met het terugvinden van dat doel. De 8 stappen die daarvoor nodig waren is beschreven inhet boek Maak je Comeback. Het boek biedt handvaten voor eenieder wiens leven in de mineur zit, met praktische opdrachten zoals ‘stel je beste vriend zat in deze situatie, wat zou je hem aanraden om te doen’. Tussendoor wordt het levensverhaal van Van Breukelen in sneltreinvaart verteld, van de overwinning op West-Duitsland tot persoonlijk verlies en hoe Van Breukelen een verlieslatende winkelketen met voetbalmetaforen weer winstgevend kreeg. 

Maak je Comeback, S2 Uitgevers, € 20,00. 

 

Je leert in deze podcast in ieder geval

  • Waarom Mark Zuckerberg zijn voormalige mentor negeerde.
  • Wat je moet doen om je product of dienst als abonnement aan te bieden.
  • Hoe oud-topkeeper Hans van Breukelen zijn doel terugvond in het leven.
  • Hoe goed de in Amsterdam woonachtige meesterauteur David Allen inmiddels Nederlands spreekt.

Waarom de Business Books Podcast?

Mark Zuckerberg las een jaar lang twee boeken per week, maar voor de meesten van ons is een boek per maand is al een mooi streven. Welk boek moet je dan lezen? Thijs Peters en Remy Ludo Gieling bespreken de belangrijkste boeken op het gebied van ondernemen, management en leiderschap.

Voor wie is deze podcast?

Als lezen je lief is, maar je tijd kostbaar. In 30 minuten word je bijgepraat over de nieuwste boeken en luister je naar een interview met topauteurs waaronder Verne Harnish, Eric Ries, Ben Tiggelaar, Dan Ariely, Jos Burgers, Jim Stolze, Dan Shapiro en vele anderen. 

Hoe kan ik een podcast luisteren?

De podcast is gratis te luisteren via Soundcloud, Spotify en iTunes. Abonneer je via deze kanalen zodat je geen aflevering mist. 

Remy Ludo Gieling is als hoofdredacteur van Sprout eindverantwoordelijk voor de website, het magazine en de maandelijkse events. Hij schrijft over technologie, innovatie en snelgroeiende bedrijven.