Sagamores Foundation gestart

Veel Nederlandse jongeren willen ondernemen, blijkt uit onderzoek. De Young Entrepreneurial Sagamores Foundation - opgericht door vier jonge ondernemers - wil handvaten geven.

Gisteren is de Young Entrepreneurial Sagamores Foundation gelanceerd in het Amsterdamse Blue. Een initiatief van succesvolle jonge ondernemers Bernd Damme (20), Steijn Pelle (21), Jeroen van den Bosch (21) en Roeland Stolker (20), om Nederlandse jongeren te inspireren tot het ondernemen.

Damme: “Het is bekend dat een kwart van de Nederlandse jongeren serieuze kansen ziet in het ondernemerschap, maar dat zij nog te weinig informatie en steun krijgen om hun dromen om te zetten in daden. Die laatste barrières willen we met de Sagamores Foundation gaan wegnemen de komende jaren. Wij heffen onszelf op als ondernemerschap een vanzelfsprekende keuze is.”

Bottom-up revolte

De initiatiefnemers brengen met de speciaal voor dit doel opgerichte stichting jonge talenten, ondernemers, onderwijsinstellingen, overheid en verschillende landelijke en regionale initiatieven op het gebied van jong ondernemerschap bij elkaar. Ze zullen eigen evenementen organiseren en zich aansluiten en bij andere ondernemersevents, zoals de Global Entrepreneurship Week. Damme: “Er wordt een ware bottom-up revolte ontketend; ons initiatief reikt van de schoolbanken tot aan Den Haag.”

Challenge

Bij de komende Global Entrepreneurship Week, van 15 tot 21 november aanstaande, organiseert de Sagamores Foundation een landelijke roadshow, waarbij een bus langs scholen, bedrijven en evenementen gaat om zo veel mogelijk partijen te betrekken. In 2011 vindt, met ondersteuning van het Ministerie van Economische Zaken, ‘The Challenge’ plaats, een competitie waarbij twee dagen lang wordt gezocht naar de meest ondernemende jongeren van Nederland.

 

De stichting wordt ondersteund door onder anderen Frans van Steenis (directeur van Kamer van Koophandel Nederland), Philip Hess (oprichter SENZ Umbrellas) en Rajesh Patel (voormalig CEO Exact Software).

                                          
Oprichters Bernd Damme en Steijn Pelle stonden in eerder in Sprouts 25 onder de 25 lijst van meest veelbelovende jonge ondernemers. Bekijk de lijst van 2009 en 2010.

Fotografie: Femke de Bruin

Karin Husslage was hoofdredacteur van Sprout tot april 2015

Elke ochtend...

X
het belangrijkste ondernemernieuws in jouw mailbox? Gegarandeerd Sprout-stijl!