Hoe is het nu met... Ben Woldring?

Hebben oud-deelnemers van de 25 onder de 25-lijst de belofte van succes waargemaakt? Sprout zocht er drie op. Ben Woldring (26) rolde na Bellen.com nog eens acht vergelijkingssites uit.

 

“America Online wilde al na één jaar Bellen.com overnemen. Het was voor toen een goed bod. Na school kon ik zo bij hen aan de slag. Als veertienjarige is het waanzinnig om dat mee te maken, maar achteraf ben ik blij dat ik het niet heb gedaan. Als jonge ondernemer moet je niet te snel je bedrijf verkopen.”

Kijkend naar zijn Bencom Group heeft Ben Woldring (26) het gelijk aan zijn zij. Sinds de start van Bellen.com in 1998 heeft hij nog acht vergelijkingssites gelanceerd. LookingforBooking.com, waar bezoekers de prijzen van eenzelfde hotelkamer op verschillende boekingsites kunnen vergelijken, is de meest recente. “In 2010 vergeleken wij daarbij 17 boekingsites”, vertelt Woldring. “Nu zijn het er 38, bestrijken wij alle grote Europese hotels die online zijn en is de site ook in het Frans, Duits en Engels te raadplegen. Mijn droom? Werelddekking krijgen met LookingforBooking.com.”

Ivoren torens

Zeg niet dat het onmogelijk is. Woldring heeft het al te vaak gehoord. “Toen wij met Gaslicht.com de energieprijzen gingen vergelijken, zeiden alle grote energiebedrijven dat het niet zou werken, omdat hun markt niet gedreven werd door prijzen. Het kostte me ook een paar jaar, maar het is cool om te zien hoe die grote bazen in hun ivoren torentjes er helemaal naast hebben gezeten. De site draait hartstikke goed, mede door de energieprijzen. Voor een gemiddeld gezin beloopt het verschil zo 200 tot 300 euro.”

De Bencom Group pakt op haar sites omzet met advertenties en elke doorklik. Daarnaast verstrekt het licenties aan bedrijven die de vergelijkingstools van Bencom willen inzetten op hun eigen site, zoals KPN, Hollandsnieuwe en Simyo. “Belangrijk is dat je als ondernemer je focus houdt”, vindt Woldring. “Je hebt maar één paar handen en kunt niet oneindig veel mensen aansturen. Je span of control is beperkt. Dan kun je beter de beste zijn op één vlak dan een middenmoter op tien vlakken. Precies daarom hebben we verschillende kantoorlocaties voor de drie markten die wij bedienen.”
 

Lees ook hoe het nu gaat met Thiemo van Rossum en Klaas Kroezen