New Venture winnaars

New Venture heeft donderdag de winnaars van de derde en laatste ronde van hun ondernemerscompetitie bekendgemaakt. Techneuten vallen dit jaar in de prijzen. "De ondernemingen hebben potentie breed uit te rollen."

Tien bedrijven streden donderdag om één van de drie prijzen van 25.000 euro groeikapitaal. De jury koos voor startups met ieder een sterke technologische component en die al stappen hebben gemaakt met het vermarkten van hun producten. "De potentie  breed uit te rollen, heeft de doorslag gegeven", vertelde de jury.  

Het Eindhovense Sorama van Rick Scholte en Vincent Locht- maker van camera’s en visualiserende software voor het opsporen van storende geluiden, is één van de winnaars. De ondernemers zijn bezig via enkele lead customers een wereldwijde markt aan te boren. Ze konden concreet succes melden tijdens hun elevator pitch.  "De R&D afdeling van een grote producent van cv-ketels is inmiddels binnen."

Ook ondernemer Eline van Beest van het bedrijf NIght Balance  viel in de prijzen. De ondernemer heeft een comfortabele en effectieve methode - een band met sensor-  ontwikkeld om mensen een gezonde slaaphouding aan te leren - als middel tegen snurken, slaapapneu en nek- en rugklachten. Het gaat het in Nederland alleen al om een markt van meer dan miljoen consumenten.

Online ondernemers

De derde winnaar is 2style4you van Nicole Snoeker. Ze wist de jury te overtuigen dat ze een unieke stylingapplicatie heeft om tegemoet te komen aan de behoeften van zowel de retailer als de consument. De applicatie helpt vrouwen online een kledingstukken te kiezen die passen bij haar figuur. De ondernemer mikt op grote online retailers als klant. "We hebben net een contract gesloten met de Neckermann van China."

 

Lees meer over alle tien de ondernemingen de finale meededen.

Meer verhalen van ondernemers? Get Sprout magazine!

Elke ochtend...

X
het belangrijkste ondernemernieuws in jouw mailbox? Gegarandeerd Sprout-stijl!