Oprichters Picnic, Young Capital en Ace & Tate bij elkaar op schoot in nieuwe broedplaats voor founders

De oprichters van een trits bekende scaleups waaronder Young Capital, Picnic en Ticketswap werken binnenkort allemaal in één pand in Amsterdam. Ze nemen hun intrek in een voormalig ziekenhuis dat ondernemer en investeerder Maarten Beucker Andreae eerder voor een onbekend bedrag in handen kreeg.

Maarten Beucker Andreae, die in 2013 online marktplaats 2ehands.be verkocht aan eBay, kocht in 2014 samen met twee compagnons het voormalige Prinsengrachtziekenhuis in Amsterdam. Samen met het Belgische co-workingbedrijf Fosbury & Sons tovert hij het pand uit 1857 nu om tot een ‘membersclub voor ondernemers’, die voor het einde van het jaar open moet gaan.

Met de nadruk op founders moet het concept zich onderscheiden in een booming co-workingmarkt, waar alleen al in Amsterdam de laatste jaren talloze gedeelde kantoren werden geopend. Met partijen als WeWork en Regus wilde Beucker Andreae niet in zee, zegt hij tegen het FD. Die zijn wat hem betreft “veel te corporate en saai”. Het 6000 vierkante meter grote pand was ietsje groter dan Beucker Andreae in gedachten had, “maar ik had net m'n bedrijf verkocht en dacht waarom niet?”.


Een vestiging van Fosbury & Sons in Antwerpen

Met goed eten en een sjieke inrichting is Fosbury & Sons een soort exclusieve WeWork; een persbericht rept alvast over “stijlvol ingerichte kantoren” en “elegante meeting rooms”. Als leden van de ondernemersbroedplaats meldden zich alvast de oprichters aan van Picnic, Young Capital, Ace & Tate, Tony’s Chocolonely, TicketSwap en Temper.

Zo treffen Michiel Muller (Picnic), Hugo de Koning (Young Capital) en Mark de Lange (Ace & Tate) elkaar straks in “een huiselijke sfeer en de service van een hotel, waar je afspreekt met collega’s en klanten, maar ook met andere ondernemers, vrienden en familie”. Qua diversiteit lijkt het vooralsnog dus vooral te gaan om een new boys scaleup-network (ook de oprichters van Ticketswap, Tony's Chocolonely en Temper zijn mannen).

Voor 700 euro per maand kunnen zij ook een privé-kantoor huren. Flexplekken kosten bij Fosbury & Sons 175 euro tot 385 euro per persoon per maand.

Opknappen 

Het pand wordt opgeknapt door projectontwikkelaar Millten, samen met architect Roberto Meyer van MVSA Architects, met behoud van de nodige historische elementen zoals de originele glas-in-lood-ramen en de houten balkconstructie op de zolderverdieping.

De vestiging op de Prinsengracht is voor Fosbury & Sons opende de eerste locatie buiten België, waar tot nu toe drie flexibele kantoren werden geopend in Brussel en Antwerpen. Na de opening op de Amsterdamse Prinsengracht volgt begin volgend jaar nog een Amsterdamse vestiging.

Zo zien de Belgische vestigingen van Fosbury & Sons eruit: 

 

Volg ons ook op Twitter en Facebook

Tips? Mail redactie@sprout.nl