Ga met Sprout en Kinepolis naar The Founder over de oprichter van McDonald's

The Founder Official Trailer #1 (2016) - Michael Keaton Movie HD

Met 36 duizend vestigingen in 119 landen en bedient hamburgerketen McDonalds dagelijks 68 miljoen klanten. Het was zakenman Ray Kroc die het bedrijf van een lokale speler wist op te schalen. Over zijn leven verschijnt in januari de bioscoopfilm The Founder met Michael Keaton (Birdman) in de hoofdrol. Jij kan met Sprout naar een exclusieve vertoning. 

De gebroeders Richard and Maurice McDonald openen op 15 mei 1940 hun eerste McDonald's vestiging, in de Amerikaanse stad San Bernardino. In de jaren die volgden kwamen daar een aantal franchiseformules bij, maar verder dan nabijgelegen voorstadjes gingen de broers niet.

Daar bracht ondernemer Ray Kroc verandering in. In 1954 ontving Kroc, die op dat moment werkte als verkoper van milkshakemachines, een opvallend grote order voor die tijd. Ene McDonald wilde acht machines bestellen voor zijn restaurants. Toen hij eens op locatie ging kijken en zag hoe goed McDonald's het deed, raakte hij geïnspireerd door dit simpele maar succesvolle concept. Hij zag kansen om de formule ook in andere staten te introduceren.

De broers overtuigen om de licentie aan hem te verkopen, ging echter niet zonder slag of stoot. Hoe hij dat deed, zien we op donderdag 19 januari tijdens een exclusieve vertoning van de bioscoopfilm The Founder. Een ondernemersevenement georganiseerd door Kinepolis en Sprout. 

Programma

15:15 - Ontvangst
16:00 - Welkomstwoord Sprout en Kinepolis
16:15 - Vertoning van The Founder
18:15 - Netwerkborrel 

Locatie: Kinepolis Dordrecht

Aanmelden

Deze vertoning van The Founder is exclusief voor Members en Partners van het Sprout ondernemersnetwerk. Als member of partner mag je samen met eén introducee naar dit evenement. Meld je aan via deze link en geef aan wie je meeneemt.

Elke ochtend...

X
het belangrijkste ondernemernieuws in jouw mailbox? Gegarandeerd Sprout-stijl!