Sprout opent ondernemerscafé in Amsterdam

Sprout opent het eerste ondernemerscafé op de Westeinde 1 in Amsterdam. Een plek waar snelgroeiende startups, scaleups en investeerders elkaar kunnen ontmoeten en inspireren met een sterk potje blufpoker hoe goed de zaken gaan.

Gepubliceerd op 1 april 2018

"Dit is een typisch geval van een gat in de markt", zegt hoofdredacteur Remy Gieling. "De afgelopen maanden hebben wij in het diepste geheim gesprekken gevoerd met vastgoedeigenaren, horeca-bazen, netwerk-experts en ayahuasca-sjamanen hoe wij de ultime netwerkplek voor ondernemers en investeerders konden bouwen. Dat het is gelukt, is evident. Kijk maar om je heen."

Valkuil

Dat media en horeca nog niet hand-in-hand gaan blijkt uit de tumultvolle realisatie van het project. "We wilde dit project aanpakken middels de Holacracy-methode: zonder managers. De Poolse valklui bleken toch minder vatbaar voor zelfsturing dan wij initieel hadden verwacht. Ze kwamen niet opdagen of gingen bij de entree een badkamer timmeren", verzucht Gieling. Toen uitgever Erik Touwslager de rol van opziener op zich nam ging het plotseling heel vlot.

Goudfunding

De locatie aan de Westeinde 1 in Amsterdam is heel bewust gekozen. "Het hoofdkantoor van De Nederlandse Bank is niet alleen centraal en goed bereikbaar, maar er ligt hier voldoende groeigeld om een flink aantal scaleups naar de volgende fase te brengen. Goudfunding noemen we het. Typische disruptie in het investeringslandschap. Wij hopen natuurlijk dat Klaas Knot gezellig op de vrijdagmiddagborrel komt en niet te zuinig is met de financieringsrondes."

Kiemen

Het food-concept van het Sprout Ondernemerscafé is ontwikkeld door onze eigen 'hotello' Guido Dongen. "Naast koppen eerlijk verbouwde Moyee-koffie en gezonde pizzaslices van Magioni, serveren wij eigenlijk enkel gerechten met kiemgroentes ofwel sprouts", zegt Dongen die het café zal runnen naast zijn werk als event- en communitymanager. "Met deze strategie hopen we fitgirls aan te spreken om zo tegenwicht te bieden aan de hoeveelheid mannelijke ondernemers die je doorgaans tegenkomt op evenementen en bijeenkomsten. Een echte win-win." 

ICO

"De betaling van alle toeleveranciers en medewerkers was natuurlijk wel een probleem", zegt Gieling. "Media is geen vetpot en het voorfinancieren zat er simpelweg niet in. Gelukkig kwamen we op het idee om een ICO uit te schrijven. Iedereen heeft nu een flinke portie Sprout-coins gekregen. Natuurlijk was er wat gemopper over deze methode, wacht maar tot ze allemaal miljonair zijn, dan piepen ze wel anders. De koers gaat nu inderdaad niet zo goed. Dit is dus hét moment om bij te kopen!"

Opening

Iedere ondernemer en investeerder is van harte welkom op de opening van het Sprout Ondernemerscafé op zondag 1 april. Voor meer informatie of openingstijden stuur een mail naar redactie@sprout.nl met als onderwerp 'ondernemerscafé'.

Volg ons ook op Twitter en Facebook

Tips? Mail redactie@sprout.nl