Hoe TNW zich laat inspireren door de dochter van Boris Veldhuijzen van Zanten

Imagineers, Episode 9: TNW's Boris Veldhuijzen van Zanten

Op 26 en 27 mei vindt in Amsterdam het grootste techevent van Europa plaats. Oprichter van TheNextWeb, Boris Veldhuijzen van Zanten: 'Minstens een keer in de week kijk ik rond op kantoor en dan stoot ik mijn business-partner aan: Kijk, dit is óns bedrijf!'

Veldhuijzen van Zanten noemt zichzelf meervoudig succesvol ondernemer. Tegenwoordig staat hij als oprichter en CEO aan het roer van The NextWeb. Bij de eerste editie in 2006 ontvingen ze 250 bezoekers. Nu, tien jaar later verwachten hij en zijn compagnon Patrick de Laive, er zo'n 20.000.

Ondanks het grote aantal bezoekers willen de oprichters het intiem en informeel houden. Velthuizen van Zanten zei in een eerder interview met Sprout; “Een van de mooiste complimenten die we eerder kregen was dat The Next Web minder voelt als een zakelijke bijeenkomst, maar nog meer alsof je op een feestje van Boris en Patrick komt. Dat klinkt simpel, maar daar maak je toch de beste vrienden.” Zo zullen de sprekers op het event te vinden zijn in de 'speaker-bar' waardoor zij gemiddeld zo’n 200 bezoekers per dag spreken.

Naast de conferentie heeft TNW daarom een gelijknamige nieuwsite die momenteel zo'n zeven miljoen unieke bezoekers per maand trekt. "We maken gebruik van de mogelijkheden van 'traditionele' sociale media zoals Twitter en Facebook. Maar dan zie ik dat mijn dochter dat helemaal niet meer gebruikt, want zij zit op Instagram en Snapchat." The Next Web wil een gidsende functie blijven hebben voor generatie 'T'. Dus de jongste medewerker op kantoor is nu aan de slag met Snapchat. "Mijn kinderen zijn de nieuwe generatie, dus als zij Snapchat te gek vinden, moeten we daar wat mee bij TNW." 

TheNextWeb Conference

TheNextWeb Conference is een startup en techfestival dat dit jaar voor het elfde jaar plaatsvindt in Amsterdam. Twee dagen inspirerende sprekers, innovatieve start-ups, mind-blowing technologie met Sprout als mediapartner dus members krijgen korting. Kortom, een uitgelezen omgeving om lekker te netwerken.

 

Bekijk ook de afleveringen met Jitse Groen, Daan Roosegaarde en Jason Silva.

Volg ons ook op Twitter en Facebook

Tips? Mail redactie@sprout.nl