Jonge makers: Thomas Lijten werd de jongste ijsmaker van Nederland, met een beetje hulp van de burgemeester

Thomas Lijten

#2: DE JONGSTE IJSMAKER VAN NEDERLAND | THOMAS LIJTEN | JONGE MAKERS

In deze aflevering van (mini)documentairereeks Jonge makers: Thomas Lijten was 17 jaar toen hij zijn eigen ijssalon opende. Met een beetje hulp van de burgemeester.

In samenwerking met online tv-kanaal Jonge Makers

Toen Thomas Lijten als 17 jarige in Veenendaal een ijssalon wilde openen moest de burgemeester er persoonlijk aan te pas komen om dat voor elkaar te krijgen: de bijbehorende vergunning werd officieel alleen verstrekt aan ondernemers van minimaal 21 jaar oud. Speciaal voor Lijten paste de gemeente de leeftijdsgrens voor daghoreca aan. "Daardoor kon ik een ijssalon openen, maar kan mijn buurjongen van 12 ook een broodjeszaak beginnen."

Lijten sleepte binnen negen weken na de opening van zijn winkel de verwachte jaaromzet binnen. De jonge (ijs)maker wist het al op prille leeftijd: om als jonge ondernemer ergens te komen moet je "altijd doorzetten en geloof hebben in je product". En hij leerde dat goede contacten onmisbaar zijn. "Je hebt toch minder levenservaring, dus dan kun je maar beter goed gebruik maken van alle hulp die je krijgt."

Bekijk ook de vorige aflevering: hoe Robert van Hoesel zijn droom waarmaakt met Crowded

Deze video werd gemaakt door Bruut Amsterdam

Volg ons ook op Twitter en Facebook

Tips? Mail redactie@sprout.nl

Elke ochtend...

X
het belangrijkste ondernemernieuws in jouw mailbox? Gegarandeerd Sprout-stijl!