Video: Hoe Remco Hofstede (BookerZzz) de hotelwereld veroverde

Remco Hofstede

Remco Hofstede (HotelSpecials): 'Onze klanten hebben we deels binnengehaald met bluf'

Remco Hofstede begon zijn loopbaan in een videotheek. Inmiddels is hij als co-founder van BookerZzz, bekend van vakantiesites Hotelspecials.nl en BungalowSpecials.nl, goed voor een vermogen van zes miljoen. 

In samenwerking met 7 Ditches TV

Hofstede richtte zijn eerste bedrijf op in 2002, samen met compagnon Nick Stals. Inmiddels is BookerZzz in 7 landen actief, waaronder Duitsland, België en Zweden. Is hij het levende bewijs dat je met een computer en tijd multimiljonair kunt worden? "Zonder computer kun je ook miljonair worden", zegt Hofstede. "Maar met hard werken ook."

HotelSpecials.nl telt nu 5000 aangesloten hotels. Hofstede startte het bedrijf in een tijd dat internet nog onbekend was. "Zoals wij klanten hebben binnengehaald, dat lukt nu niet meer." Wel was er een grote concurrent die verslagen moest worden, Weekendjeweg.nl. Die strijd werd op kantoor afgebeeld met een tekening van David en Goliath. Momenteel is Booking.com dé concurrent. 

Volgens Hofstede was het overhalen van hotels om zich bij zijn site aan te sluiten deels bluf. Ook het feit dat ze dankzij de Dotcom-hype veel goede mensen konden overnemen van andere bedrijven hielp mee. "Maar uiteindelijk gaat het om resultaat", weet de ondernemer.

Hits

BookerZzz, met onder meer Jitse Groen in de raad van advies, heeft volgens Hofstede beperkte concurrentie. En krijgt veel hits op Google, hoewel wat hem betreft eigenlijk alleen de eerste pagina er toe doet, "je moet bij de eerste zes zitten."

Zijn bedrijf kan internationaal nog veel verder groeien, denkt Hofstede. "Ook voor HotelSpecials liggen er nog kansen, er zijn niet veel aanbieders die wereldwijd opereren."

Volg ons ook op Twitter en Facebook

Tips? Mail redactie@sprout.nl