4 tips om los te gaan als startup-ondernemer

Een bedrijf beginnen, het is geen sinecure. Wil je beslagen ten ijs komen, gebruik dan deze vier tips van Sprout.

Je hebt een idee voor een startup, maar waar begin je? Het is belangrijk om als startende ondernemer duidelijk te weten wat je wil. Gebruik deze vier tips om duidelijk voor ogen te krijgen welke kant je op wil als ondernemer.

1. Heb een duidelijk doel voor ogen

Je bedrijf valt of staat met het achterliggende doel. Heb je een missie voor je startup, iets wat je wil bereiken met je onderneming? Zorg dat je dit hebt en stel een vijfjarenplan op.

2. Werk aan je bedrijf

Werk niet slechts in, maar ook áán je bedrijf

Door niet alleen in je bedrijf, maar ook áán je bedrijf te werken, kun je het verschil maken als ondernemer. Vergeet de figuurlijke brandjes intern even en zorg ervoor dat je je voldoende bezig kunt houden met de strategie van je organisatie. Waar willen jullie naartoe?

3. Leer van anderen

Je kunt het niet alleen, dus is het als ondernemer nuttig om iemand anders te hebben met wie je je zaken kunt bespreken. Dit kan een co-founder zijn, maar ook een externe expert of bijvoorbeeld klanten.

4. Wees concurrenten voor

Als nieuw bedrijf is het handig om in een nieuwe markt te opereren, waar nog geen of nauwelijks concurrentie is. Op die manier hoef je je in de beginfase nog geen (te) groot deel van je tijd bezig te houden met de concurrentieslag.

Met dank aan Word een Klantmagneet.

Volg ons ook op Twitter en Facebook

Tips? Mail redactie@sprout.nl