5 leiderschapslessen van Robert Gaal, aanvoerder van startup-hub TQ

x

Verdien vertrouwen door transparant te zijn en leidt met empathie. Dat is waar ondernemers zich mee kunnen onderscheiden op leiderschapsgebied, zegt Robert Gaal, aanvoerder bij de Amsterdamse startup-hub TQ.

Als ondernemer trok Robert Gaal twee startups uit de klei, Wakoopa en Karma. Die laatste werd geselecteerd door het Amerikaanse accelerator TechStars. Daarna ging hij in de VS aan de slag bij Google. Begin 2016 keerde hij terug naar Nederland om startup-hub TQ te leiden.

Daar zag hij tot nu toe ruim 50 ondernemers leiding geven aan teams met in totaal 650 mensen. Een prima plek om te observeren hoe ondernemers dat aanpakken, en wat wel en niet goed werkt. Zijn belangrijkste lessen bundelt Gaal nu op Twitter. Wat ons betreft verdienen die inzichten ook een podium bij Sprout, niet in het minst ter inspiratie voor aanstormende leiders zoals die uit de nieuwe lichting 25 onder de 25

Meer weten over talent en teams? Bestel WORK, het bookazine van Sprout! (verschijnt 22 juni).

Lees ook: 
Robert Gaal: 'Beschrijf de unicorn die je wordt, niet de ezel die je bent'
3 voorwaarden voor startup-succes in 2018

Wist je dat.. Sprout op 21 juni het  Bookazine Work uitbrengt? Hierin lees je alles over hoe je met toptalent een ijzersterke bedrijfscultuur bouwt, waarbij iedereen zich richt op dezelfde doelen. Pre order nu!

Volg ons ook op Twitter en Facebook

Tips? Mail redactie@sprout.nl

Elke ochtend...

X
het belangrijkste ondernemernieuws in jouw mailbox? Gegarandeerd Sprout-stijl!