Custom Drone, Amber Mobility en BitSensor in finale Sprout 25 onder de 25

Alex Dings, Ruben van Vreeland, BitSensor, jonge ondernemer, sprout, fotograaf- Bart van Overbeeke, it-beveiliging

Custom Drone, Amber Mobility en BitSensor zijn geselecteerd voor de finale van de Sprout 25 onder de 25-award voor beste Jonge Ondernemer van 2017. Daar zullen de ondernemers het opnemen tegen DRUK Rotterdam, dat van het Sprout-publiek een wildcard kreeg voor de eindronde.

Ondernemersnetwerk Sprout publiceert jaarlijks de 25 onder de 25, de lijst met meest veelbelovende Nederlandse jonge ondernemers tot 25 jaar. Middels een verkiezing wordt bepaald wie zich Jonge Ondernemer van het Jaar mag noemen.

Wie in 2017 naar huis gaat met de titel, wordt uitgemaakt in een finale waarin vier kandidaten het tegen elkaar zullen opnemen met pitches. De afgelopen weken heeft het publiek daarom kunnen stemmen om zijn favoriete kandidaten een wildcard te geven voor de finale op 6 juni aanstaande, tijdens het Sprout 25 onder de 25-event in Emmen.

Wildcard voor Druk Rotterdam

En die wildcard gaat overtuigend naar Richard Lopes Mendes (23) en Sinan Karaca (24) van DRUK Rotterdam. De mannen die een textieldrukkerij annex streetwearlabel drijven, verzamelden ruim duizend stemmen en namen een flinke afstand op de rest van het deelnemersveld. Zij krijgen op 6 juni daarom de vloer om hun bedrijf en ondernemerschap te komen pitchen voor de jury, die bestaat uit investeerder Johan van Mil, YoungCapital-oprichter Hugo de Koning en Esmée Pater, een 25 onder de 25-alumna die onderneemt met Jobsome en  iCasting.

Richard Lopes Mendes en Sinan Karaca van DRUK Rotterdam

Keuze van de redactie

Nu de wildcard is toegekend, kan ook de redactie bekendmaken wie wat Sprout betreft een plek verdienen in de finale. Op basis van hun bedrijven, ambitie en prille track record als ondernemer is de keuze gevallen op: 

Alex Dings (21) en Ruben van Vreeland (21) van BitSensor

Alex Dings, Ruben van Vreeland, BitSensor, jonge ondernemer, sprout, fotograaf- Bart van Overbeeke, it-beveiliging

Met BitSensor hebben ethische hackers Alex Dings en Ruben van Vreeland een webapplicatie die IT-systemen van onder meer banken en verzekeraars 24/7 beveiligt. "We verkopen veiligheid en inzicht aan bedrijven die een bedrijfskritische applicatie hebben draaien. Wij zorgen dat ze hackers door hebben, in plaats van andersom." Aan erkenning hebben Dings en Van Vreeland geen gebrek overigens. In 2016 kreeg BitSensor de NRC-Liveprijs voor CyberSecurity Start-up of the Year, de IBM-prijs voor meest belovende Nederlandse startup.

Steven Neleman (23) van Amber Mobility

Amber Mobility, Steven Nelemans, jonge ondernemer, Sprout, deelauto's

Amber Mobility wil met een elektrische deelauto van eigen ontwerp autogebruik voorgoed veranderen. Voor minder doet de Eindhovense startup, waarvan Steven Nelemans (ceo is, het niet. Amber Mobility doorliep de HightechXL-accelerator, houdt kantoor op de Hightech Campus en heeft een ervaren ondernemer als Merien ten Houten (oprichter Ilse Media) aan boord.

Mark Woortmeijer (20) van Custom Drone

Custom Drone Mark Woortmeijer Sprout 25 onder de 25 jonge ondernemer

Mark Woortmeijer is met zijn 20 lentes een drone-veteraan: al een jaar of vier richt hij zich al met Custom Drone op de B2B-markt met drones die aan professionel eisen voldoen. Dat gaat om meer dan een webshop: "Er zijn zo veel verschillende soorten drones te koop maar op de B2B-markt vragen bedrijven om maatwerk. Custom Drone stelt drones samen van zowel eigen merk als bestaande merken en integreert alles, inclusief service en software. En als er iets niet bestaat kunnen we het zelf tekenen ontwerpen en natuurlijk bouwen." Woortmeijer beschrijft zijn startup als het Drone as a Service: de klant zegt waar hij zijn drone voor wil inzetten, Custom Drone levert het pakket waarmee hij simpel en snel aan de slag kan gaan, sinds kort ook op leasebasis. 

 

Wil je bij de finale zijn? Meld je aan voor het event

 

 

 

Elke ochtend...

X
het belangrijkste ondernemernieuws in jouw mailbox? Gegarandeerd Sprout-stijl!