Deze 10 startups vernieuwen de zorg

Zorg

Met de fiets Amsterdam doorkruisen op zoek naar de tofste startups, dat is in een notendop het idee achter Startup Tour XXL. Dit jaar staat innovatie in de zorg centraal. 10 startups krijgen bezoek van een reeks fietsende zorg-vip's, wat misschien wel leidt tot nieuwe financiering en partnerships.

De Startup Tour, een initiatief van Professional Rebel en Professional Passionates, slaat een brug tussen startups en de corporate wereld. Voor de derde editie van het evenement werden 10 startups geselecteerd die de gezondheidszorg betaalbaar en toegankelijk maken met innovatieve concepten en technieken. Het belangrijkste uitgangspunt daarbij: het concept vergroot de zelfredzaamheid van patiënten.

Zo'n 130 professionals en ondernemers uit de zorgsector, onder andere uitgenodigd door sponsors KPMG en VGZ, fietsen op 4 juni een van de drie startup-routes. De selectie van de startups werd gemaakt met kennispartners als Hightech Campus uit Eindhoven en eHealth-incubator Zorginc.

9 van de 10 zijn overigens Nederlands; Axo Suits is als Roemeens bedrijf de exoot. Dit zijn de 10 geselecteerde startups:

Owise

Een gepersonaliseerd medisch support-platform voor kankerpatiënten.

Incision

Een online leeromgeving en kennisbank voor chirurgen. Wil de toegang tot chirurgische kennis wereldwijd laagdrempeliger maken.

Mantelaar

Koppelt ouderen aan geneeskundestudenten. Die helpen bijvoorbeeld bij het huishouden, de administratie, en in de keuken.

Axo Suits

Levert betaalbare exoskeletten, die mensen helpen bij het lopen.

LiveSafe

Verbindt ouderen door middel van gps en een sos-knop met een alarmcentrale.

W+ Woundmonitor

Een app waarmee zorgprofessionals patiënten met chronische of complexe wonden kunnen volgen en begeleiden.

Dinst

Online marktplaats voor dienstverleners als kappers, pedicures and klusjesmannen.

CoolMinds

Gebruikt virtual reality om mensen te genezen van angststoornissen.

Pharmafilter

Afvalverwerking voor ziekenhuizen.

Zesty

Online en centraal inplannen van zorgafspraken, zoals bij de tandarts, fysiotherapeut en ziekenhuis.

Inschrijven

Startup Tour XXL heeft nog ruimte voor zo'n 30 meefietsende zorgondernemers. Inschrijven kan hier. Starters krijgen 50 procent korting op de ticketprijs.

Volg ons ook op Twitter en Facebook

Tips? Mail redactie@sprout.nl

Elke ochtend...

X
het belangrijkste ondernemernieuws in jouw mailbox? Gegarandeerd Sprout-stijl!