Deze 7 hardware-startups gaan versnellen bij Yes!Delft

Yes!Delft derde lichting 2016

Hardware-walhalla Yes!Delft heeft weer een nieuwe lichting startups geselecteerd voor zijn groeiprogramma. Deze 7 ondernemers gaan de komende tijd in de hoogste versnelling naar de markt.

Yes!Delft laat dit jaar in totaal 18 startups toe tot zijn Incubation Program. Voor de derde en laatste lichting van dit jaar kon de snelkookpan kiezen uit 100 aanmeldingen, waaruit er 7 werden geselecteerd.

Zie ook: The Office: hier stoomt Yes!Delft tech-startups klaar

Bij Sprout houden we van apps en digitale disruptie, maar een tastbaar product is minstens net zo gaaf. De nieuwe Yes!Delft-lichting is wat dat betreft smullen; alle 7 startups maken hardware, met onder meer een slaaprobot en een pijpleiding die ter plekke wordt gefabriceerd.

Deze startups hebben - in ieder geval wat Yes!Delft betreft - de potentie om binnen afzienbare termijn door te groeien naar bedrijven met een omzet van minimaal 1 miljoen euro:

E-Trailer

Wie: Boy Trip, Rick Lenssen 
Wat: Innovatie op caravan-gebied? E-Trailer staat te trappelen om sleurhutten en andere aanhangers naar de 21e eeuw te brengen, met een app die bijhoudt of een caravan waterpas staat, een slimme rem en op termijn mogelijk een elektrisch aangedreven caravan.

Infinipipe

Wie: Ahmed El Faramawy, Amer Al-Alim, Hendrik Buma, Marianna Tomková|
Wat: Veel meer 'hardware' dan dit wordt het niet: (oneindige) pijpleidingen die ter plekke worden gemaakt, waarmee installaties sneller gaan en lasnaden worden voorkomen.

Somnox

Wie: Julian Jagtenberg, Stijn Antonisse, Job Engel, Wouter Kooyman van Guldener
Wat: Somnox werkt aan een (zachte) knuffelrobot die slaapgebrek bestrijdt. Het robot-kussen loodst een gebruiker naar dromenland door een slaapverwekkend ademhalingsritme te simuleren. Diepe slaap gegarandeerd, belooft de startup.

Atmos UAV

Wie: Ruud Knoops, Dirk Dokter, Joost Bouman, Sander Hulsman
Wat: Atmos UAV levert een drone die met een druk op de (voorgeprogrammeerde) knop oppervlaktes in kaart brengt voor ingenieurs- en bouwbedrijven. Het toestel combineert propellers met vleugels, wat hem een beter bereik geeft dan gangbare propeller-drones.

Delft Hyperloop

Delft Hyperloop

Wie: Mars Geuze, Marinus van der Meijs, Sascha Lamme, Tim Houter
Wat: Delft Hyperloop is een van de startups die meedoen aan de wedstrijd waarmee Elon Musk (SpaceX, Tesla) een nieuw soort transportsysteem met buizen wil optuigen. De Delftse startup (30 studenten) ontwikkelt de 'pod' waarin mensen door die buizen suizen. 

Scoozy

Wie: Job van de Kieft
Wat: Scootmobielen zijn over het algemeen lelijk en lastig te bedienen, stelt Scoozy. De startup werkt daarom aan ''s werelds mooiste en makkelijkst te gebruiken scootmobiel'. Of het inderdaad om een 'revolutionair' ontwerp gaat, moeten nog blijken: de scooter wordt de komende tijd 'gefaseerd' onthuld.

Toothbrush

Wie: Joppe van Dijk
Wat: Toothbrush (een uitdagende naam qua Google-vindbaarheid) belooft een elektrische tandenborstel die in 10 seconden een heel gebit kan poetsen. Maar zonder website en zichtbare proof of concept lijkt deze startup nog een beetje in, laten we zeggen, stealth-modus.

Volg ons ook op Twitter en Facebook

Tips? Mail redactie@sprout.nl