Deze startups van studenten maken kans op 50.000 euro in finale van de Philips Innovation Award

De jury van de Philips Innovation Awards heeft 8 startups van studenten geselecteerd die op 6 mei in Rotterdam mogen pichten tijdens de finale in Rotterdam. Voor de winnaars ligt respectievelijk 50.000 euro en 10.000 euro klaar.

De jury koos voor de 14e editie van het event de acht veelbelovende studentenondernemingen uit in totaal dertig pitches, die werden gekozen uit honderd aanmeldingen. Juryvoorzitter is Philips-CEO Frans van Houten.

Jonge ondernemers worden tijdens het event geholpen met het verbeteren van hun businessplan, pitch en prototype. Die tips gebruikte onder meer Felyx om uit te groeien tot een succesvolle onderneming. De ondernemersprijs werd vorig jaar gewonnen door startup van het jaar-finalist Closure.

De vijf ondernemingen die voor 1 oktober 2018 waren ingeschreven bij de Kamer van Koophandel dingen mee om de hoofdprijs van de Innovator League, goed voor 50.000 euro groeigeld.

Deze finalisten mogen 6 mei 2019 pitchen in het Theater Rotterdam:

BI/OND

Ontwerpt “avatars” van menselijke organen die gemaakt zijn van menselijke cellen en siliconen chips en gebruikt kunnen worden om de werking van medicijnen te onderzoeken en deze verder te ontwikkelen.

Dyme

Dyme is een applicatie die gebruikers van de applicatie inzicht geeft in hun uitgaven door alle uitgaves en abonnementen in een oogopslag weer te geven.

DeNoize

DeNoize gebruikt “noise-cancellation”-techniek in ramen, om geluidsoverlast tegen te gaan. Een behoorlijke stap in de richting van stillere en comfortabele huizen. De technologie kan worden geïntegreerd in ramen en biedt een vermindering van 80-90% van geluidsoverlast.

Iron Roots

Biedt een alternatief voor polyester sportkleding. Iron Roots maakt sportkleding van natuurlijke materialen en maakt gebruikt van een transparante logistieke keten. De startup streeft ernaar om een einde te maken aan de vervuilding die polyester veroorzaakt.

Tensail

Tensail gebruikt innovatieve en efficiënte bouwmethodes voor spanstructuren. Deze methode is goedkoper, sterker en efficiënter en is breder inzetbaar dan de huidige technologieën.

Deze drie ondernemingen doen mee aan de Rough Diamond League, de winnaar wint 10.000 euro groeigeld:

Hable

Biedt een braille toetsenbord voor mobiele telefoons. Het keyboard kan worden geplaats op de telefoon zoals een hoesje. Op de achterkant van het hoesje zitten acht toetsen. Zes daarvan zijn braille punten. Met deze punten kan elke letter, cijfer en interpunctie worden gemaakt.

Luuno

Streeft ernaar om fysieke activiteit te stimuleren bij chronisch zieke kinderen. Om dit te realiseren, heeft Luuno Fizzy ontworpen: een autonome robot bal met een zachte buitenkant die kinderen stimuleert om te spelen en op die manier de revalidatie periode bevordert.

Waterweg

Is bezig met het ontwerpen van een mobiele fabriek die doorlatende tegels maakt van baggersedimenten.

Volg ons ook op Twitter en Facebook

Tips? Mail redactie@sprout.nl