Dit zijn de 10 best gelezen Sprout-verhalen van 2018

Van bitcoin en privacy tot een verdwenen ondernemer en een keihard groeiende fietsen-startup: dit zijn de tien verhalen die dit jaar het best werden gelezen op Sprout.nl.

Nederlandse banken weigeren bitcoin-ondernemers

Bitcoin

Alle grote Nederlandse banken weigeren ondernemers actief in de wereld van bitcoins en andere cryptovaluta zakelijke rekeningen, bleek uit een rondgang van Sprout. Als reden noemden zij “te grote compliance risico’s”. Uitzondering op de regel bleek Bunq, dat onder voorwaarden crypto-bedrijven wel toelaat.

‘Stop met het gebruiken van Google en WhatsApp’ 

Mark Vletter

Voys-ondernemer Mark Vletter neemt het op Digitale Bevrijdingsdag op voor onze privacy, waar bedrijven als Google en Facebook volgens hem weinig mee op hebben. Vletter daagt je daarom uit: durf jij WhatsApp en Chrome van je telefoon te gooien? 

Verdwenen oprichter Jobbird verrast medewerkers met faillissement 

Jan-Peter Cruiming

Nadat oprichter Jan-Peter Cruiming van vacatureplatform Jobbird wekenlang niets van zich liet horen, bleek hij achter de schermen een faillissement te hebben aangevraagd. Medewerkers hoorden dat pas toen zij kort daarna werden toegesproken door de curator.

Review: de beste noise cancelling headphones voor op kantoor

Review: de beste noise cancelling headphones

Van kantoortuin tot co-workingspace: op de gemiddelde werkplek is geconcentreerd werken een flinke uitdaging. Een investering in een noise cancelling headphone verdient zich razendsnel terug in productiviteit, maar welke moet je kopen?

Wanneer je ‘zieke’ medewerker ineens opduikt bij de concurrent: ‘We hadden een ijzersterke zaak, dacht ik’

En dan zie je plotseling foto’s op het internet langskomen waaruit blijkt dat die zieke medewerker zich eigenlijk kiplekker voelt. Het overkwam onlangs Pierluigi Jorritsma, één van de oprichters van Dutch Moving Media.

Falen met je startup? Marjolein Oomen maakte het mee: ‘Ik raakte volledig overwerkt’

Marjolein Oomen (31) werkte jarenlang keihard aan een eigen lingeriemerk. Toch slaagde ze er niet in haar startup Double Dutch groot te maken. Aan Sprout legt Oomen uit welke fouten ze als ondernemer heeft gemaakt. ‘Ik bleef te lang trekken aan een dood paard.’

De 50 challengers van 2018

Wie gaan Picnic, Messagebird en Ace&Tate achterna als grootste disruptors van de gevestigde orde? Ook dit jaar presenteerde Sprout met veel trots een nieuwe Challenger50, dé lijst met de meest uitdagende nieuwe ondernemingen van Nederland. (het bijbehorende feestje mocht er ook zijn)

E-mail- en privacywetgeving: wat mag wel en wat niet?

E-mail, marketing, mobiel

Een mailing stuur je uiteraard het liefst naar een zo groot mogelijk adressenbestand. Maar het gebruik van persoonsgegevens is aan scherpe regels gebonden, die geregeld veranderen. We gaven je de laatste stand van zaken.

7 beproefde manieren om van een contract af te komen

Contract

Afspraak is afspraak, dus als een contract is getekend, zit je hier aan vast. Toch? Niet helemaal, er zijn verschillende manieren zijn om van een contract af te komen. Annelieke Fenstra licht zeven opties uit.

Hoe Swapfiets Nederland massaal aan de huurfietsen helpt

Richard Burger en Steven Uitentuis kleuren de Nederlandse fietspaden blauw met hun huurfietsconcept Swapfiets. Met al veertigduizend klanten op zak willen zij nu Europa veroveren.

Volg ons ook op Twitter en Facebook

Tips? Mail redactie@sprout.nl

Elke ochtend...

X
het belangrijkste ondernemernieuws in jouw mailbox? Gegarandeerd Sprout-stijl!