Gratis champagne, en nog meer tips tijdens Amsterdam Capital Week

Champagne

Amsterdam Capital Week is deze week weer het epicentrum van de wereld van groeigeld. Het evenement viert haar vijfde editie met een nieuw concept: Amsterdam Capital House, een ‘huis voor groei’. 

Amsterdam Capital Week is bedoeld voor ondernemers die zowel op zoek zijn naar inspiratie als toegang tot de wereld van kapitaal. Het concept werd vernieuwd, waarbij naast financial capital ook ‘human’ en ‘socialcapital aan bod komen.

Daaromheen werd een programma opgetuigd, ten eerste over het ophalen en beheren van financiering. Human capital draait om het bouwen van een succesvol team en het definiëren van een bedrijfscultuur. Social capital zoomt in op het opzetten en ontwikkelen van een duurzame organisatie en netwerk; onder de noemer ‘tech for good’ kunnen impact-ondernemers netwerken, meedoen aan een pitchwedstrijd en maken zij kans op een gratis financieringsadvies. 

Amsterdam Capital House (23 tot en met 25 september) verwacht dit jaar 1.500 ondernemers, investeerders, creatieven en innovatie- en community managers. Het vindt – hoe toepasselijk – plaats in het gebouw Capital C. Ben jij ook op zoek naar groeikapitaal? Meld je dan hier aan

1. Breng eerst je eigen ‘capital house’ op orde 

Een voorwaarde voor groeigeld is dat je financiële basis staat als een huis. De belangrijkste do’s en don’ts van financieel plannen krijg je maandag voorgeschoteld tijdens een workshop onder leiding van Samed Sokmen (Innovate Today) en Valerie Vallenduuk (Present Your Startup). 

2. In het donker 

Ook ‘s avonds gaat de jacht naar kapitaal door, met de Capital Tour by Night. Founders en investeerders verkennen de Amsterdamse barscene en ontmoeten elkaar tijdens zogenoemde funding-focused speed dating sessions.

Zo zag Capital Tour er vorig jaar uit:

3. Vind de perfecte co-founder

Om je goede idee naar een volgend plan te tillen, zoek je iemand die je kan helpen op financieel of organisatorisch vlak. Tijdens deze workshop op dinsdag hoor je hoe je een sterk founding-team in elkaar schroeft.

4. VC sucks 

De omschrijving laat nog iets te raden over, maar de titel ‘What Sucks About VC’ belooft alvast een interessante bijeenkomst. Spreker is Jonathan Nelson, oprichter van de internationele startup-community Hackers & Founders.

5. Hoe je je funding in de soep kan lopen 

Mocht je je afvragen wat er allemaal mis kan gaan tijdens het ophalen van groeigeld, dan mag je de bijeenkomstHow to F*ck up Your Funding’ niet missen. Onder leiding van Johan van Mil (Peak Capital) leer je welke valkuilen je beter kan vermijden.  

6. Ondernemers zetten hun voordeur open  

Tijdens een tweetal Open House Growth Sessions zetten ondernemers uit het netwerk van groei-organisatie NLgroeit letterlijk hun deur open. Zo loop je dinsdag binnen bij Maurice Wenneker en Maartje van Wijk, die hun ervaring delen met het uitbouwen van mediabedrijf Wenneker Group. Ook Marijn Pater (Fronteer) en Raymond Alves (Kinly) ontvangen ondernemers tijdens een persoonlijke huissessie.

7. War on talent

Een van de succesgeheimen achter een stad met veel innovatieve bedrijvigheid is dat het ook een prettige plek moet zijn om te leven. Hoe steden en bedrijven die balans samen vorm kunnen geven om zo toptalent aan te kunnen trekken, hoor je in het panelgesprek ‘The War on Talent’. 

8. Gratis champagne

Waardevolle connecties doe je op tijdens Deals Over Dinner (uitnodiging op aanvraag). Amsterdam Capital Week and TNW X zetten hierbij samen een reeks corporates aan tafel met startups. Om de kans op een mooie deal te vergroten, wissel je tijdens het diner minimaal drie keer van plek. Voor elke deal die tijdens het diner wordt afgesproken, ligt er een fles champagne klaar. 

Tot slot: een kijkje in de keuken 

In The Kitchen vind je een Future Food Market. Behalve een aanwinst voor de innerlijke mens vind je hier innovatieve startups uit de food-scene, waaronder Moyee Coffee, Krusli, Roze Bunker en Cultcha Kombucha.

Volg ons ook op Twitter en Facebook

Tips? Mail redactie@sprout.nl

Elke ochtend...

X
het belangrijkste ondernemernieuws in jouw mailbox? Gegarandeerd Sprout-stijl!