Hier leer je startupvaardigheden die ze je niet op school leren

back to school dashmote

Als startup of scaleup heb je meer kennis nodig dan enkele jaren wiskunde of economie op middelbare schoolniveau. Deze 4 Nederlandse bedrijven leren je de skills die je als ondernemer direct kunt toepassen in de groei van jouw bedrijf. 

growth-tribe

1. Growth Tribe

Tijd: part-time
Locatie: Amsterdam

Growth Hacking is hot en dé manier om data, marketing en productontwikkeling te combineren tot een ongelofelijk snelle groei. Bij de Growth Tribe krijg je in twee dagen een crash course (á 2.200 euro incl. btw) of kun je kiezen voor een drie maanden full time programma om alle ins-en-outs te leren. Het is de eerste growth hacking-school van Europa die de steun daavoor krijgt van een universiteit (Universiteit van Amsterdam, Vrij Universiteit en de Amsterdam University of Applied Sciences). Ook is er een 6 weken durende avondcursus of kun je ze bij je bedrijf langs laten komen. Lees ook de blogs van mede-oprichter David Arnoux op Sprout.

bssalogo1

2. BSSA

Tijd: full-time
Locatie: Amsterdam, B. Amsterdam

Eigenlijk bedoeld als steuntje in de rug voor afgestudeerde zonder baan: de B. Startup School Amsterdam. In een 7 of 9 maanden durend programma leer je zoveel als mogelijk over Experience Design, Javascript, Ruby on Rails, Growth Hacking of Content Creation. Alle cursussen zijn opgebouwd uit enkele maanden intern training en een 6 maanden durende stage. Dus nog op zoek naar een stagiair voor je bedrijf? 

 

3. The Talent Institutetti logo.png

Tijd: part-time
Locatie: Amsterdam

Onder het motto 'We empower people to think and act like a Startup' leert The Talent Institute bedrijven en mensen over de logica van het startup-werken. Eerder leerden de medewerkers van hippe brillen-leverancier Ace and Tate, botenplatform Barqo en mediabedrijf Sanoma al van deze school. Eerst volgende cursus die gepland is op 27 juli tijdens de Lean Startup Workshop (á 150 euro). 

CourseGrind-Logo-combi

4. CourseGrind

Tijd: part-time
Locatie: Enschede

Het pasgeopende CourseGrind is nu al bezig met de volgende opleidingslocatie. Dit najaar komt er een nieuwe locatie bij op het terrein van de Universiteit Twente. Op dit moment zijn er twee cursussen die worden aangeboden: online marketing voor Startups, MKB'ers en ZZP'ers (gratis) en een vier avonden durende cursus in de beginselen van Photoshop (57 euro). 

Programmeren

Lees ook: Leer (gratis) programmeren op deze 7 websites

Afbeelding via Dashmote

Is Freelance redacteur voor de website van Sprout.

Via de mail bereikbaar op tijmen@sprout.nl