Iteratie? Freemium? Deze woorden móet je kennen als startende ondernemer

Iedere beroepsgroep kent zijn eigen jargon en dat is in de startupwereld niet anders. Voorkom ongemakkelijke situaties en leer in één keer alle buzz-woorden uit de startupwereld uit je hoofd. 

Ben je nieuw in de ondernemerswereld? Alle jargon die je dan in deze branche tegenkomt, kan nogal eens verwarrend werken. Wat is iteratie, en wat is in vre-des-naam een freemium-model, zul je wellicht denken.

Engel?

Je bent niet de enige. Toen Airbnb-oprichter ooit het advies kreeg met een ‘angel’ in gesprek te gaan, dacht hij dat het ging om een engel. Wat had het christelijk geloof nu weer met het uitbouwen van een startup te maken? Pas later kwam hij erachter dat zijn adviseur het over een angel investor had, een – relatief kleine – investeerder, die vanuit een geloof in het bedrijf al vroeg wil participeren. Airbnb wil dit jaar naar de beurs gaan, dus het is helemaal goed gekomen met Chesky.

Om ervoor te zorgen dat je je nooit zult vergissen over angels en freemium-modellen delen we onderstaande infographic van Udemy met je. Leer alle ondernemersjargon goed uit je hoofd en je speelt het ondernemersspel gemakkelijker uit. 

The Founder

Foto: Aaron Burden / Unsplash.

Volg ons ook op Twitter en Facebook

Tips? Mail redactie@sprout.nl