Kijktip: 5 ondernemers pitchen tot ze erbij neervallen

Ep. 1: Foundation, the startup documentary series

Met indringende beelden meekijken in de achtbaanrit die 'startup' heet, daar houden we van. Nieuw in deze reeks: eerlijke verhalen van 5 ondernemers in het onlangs geopende Station F in Parijs delen lief en leed.

Het vorig jaar juni geopende Station F in Parijs is de grootste startup-campus van Europa (we keken er al eens rond). Een paar cijfers: het in het 13e arrondissement gelegen complex, gevestigd in een opgeknapt treindepot, telt 1.000 startups, 3.000 werkplekken, 20 internationale startupprogramma's, 4 keukens en 2 koffiezaken. Het project wordt gefinancierd door internetondernemer en miljardair Xavier Niel.

Het gebouw biedt een mooie achtergrond voor de avonturen van 5 ondernemers van (4 startups: Meet My Mamma, Recast.AI, Torq Labs en Les Sherpas) die de afgelopen maanden werden gevolgd door een video-team, voor de serie Foundation. "Het is zwaar, en dat is het nog steeds", biecht een van hen op. Twee geportretteerde Amerikaanse ondernemers verhuisden tijdelijk naar Station F in de hoop op investeerders, maar eenmaal aangekomen in Parijs blijkt dat lastiger dan gedacht. Pitchen tot je erbij neervalt, zwoegen tot ver na zonsondergang en hardop dromen, je ziet het allemaal in deze mooi geschoten documentaireeks (8 afleveringen).

Bekijk ook: 
Documentaire: hoe August de Vocht bijna ten onder ging met zijn startup NoFoodWasted
Documentaire: het turbulente startup-avontuur van Manus VR
Kijktip: zo bouwt Fairphone een eerlijke telefoon

Volg ons ook op Twitter en Facebook

Tips? Mail redactie@sprout.nl