Met deze 8 benefits houdt Basecamp medewerkers juist niet langer op kantoor

Vakantie

Bedrijven die medewerkers zo lang mogelijk op kantoor houden met voordeeltjes zijn niet vrijgevig maar sluw, schrijven Jason Fried en David Heinemeier Hansson in een nieuw boek over hun bedrijf Basecamp. Dit zijn de benefits waarmee zij werknemers juist uit hun werk laten stappen.

Dit fragment is afkomstig uit het boek Het hoeft niet zo hectisch te zijn op het werk

Heb je van die bedrijven gehoord waar ze speciale kamers hebben met gameconsoles, gezonde snackbars, lunches en diners van topchefs, slaapkamers, een wasservice en gratis bier op vrijdag? Het lijkt heel genereus, maar er zit een addertje onder het gras: je komt niet meer weg van kantoor.

Zulke fancy benefits vervagen de grens tussen werk en privé, tot je het gros van de tijd alleen nog maar op het werk bent. Als je er op zo’n manier naar kijkt, is het niet vrijgevig – het is sluw.

Neem het gratis diner voor medewerkers die tot laat op kantoor blijven. Sinds wanneer is tot laat op kantoor blijven een goede zaak? Of die gratis lunches die vaak tot in vrije uurtjes doorlopen en werknemers op het bedrijfsterrein houden in plaats van op straat. De gratis lunch is een fabeltje.

Griezelige correlatie

Er is een griezelige correlatie tussen bedrijven met dit soort benefits en bedrijven die maar niet ophouden te benadrukken dat je moet werken tot je erbij neervalt. Diners, lunches, gamingrooms, avonden op kantoor – je ziet het allemaal vooral in bedrijven waar zestig uur per week wordt gewerkt, geen veertig. Het lijkt meer op smeergeld dan op benefits.

Het lijkt meer op smeergeld dan op benefits.

Bij Basecamp hebben we niets van dat alles. Niet alleen omdat we mensen niet per se vragen om naar kantoor te komen, maar omdat we geen gotcha benefits aanbieden. Bij ons geen missie om werknemers zo lang mogelijk op kantoor te houden. We proberen niet álles uit iedereen te halen, maar alleen wat redelijk is. Daar is evenwicht voor nodig.

Lees ook: Pas op voor bedrijven die zichzelf ‘één grote familie’ noemen

Daarom zien wij benefits als een manier om mensen te helpen om uit hun werk te stappen en gezondere, interessantere levens te leiden. Als iets waar niet wij maar zij beter van worden. Al heeft ons bedrijf natuurlijk ook voordeel bij gezondere, interessantere en uitgeruste werknemers.

Buiten de kantoormuren

Dit is een lijst met benefits ‘buiten de kantoormuren’ die we aan alle medewerkers aanbieden, ongeacht hun positie en salaris:

  • Elk jaar geheel doorbetaalde vakanties voor iedereen die langer dan een jaar bij het bedrijf werkt. We betalen niet alleen het salaris door maar betalen ook de trip – vluchten, hotelaccommodatie – tot 5000 dollar per persoon of familie.
  • De hele zomer door weekends van drie dagen. Van mei tot september werken we maar tweeëndertig uur per week. Daardoor kan iedereen de maandag of vrijdag vrij nemen, zodat we allemaal de hele zomer door weekends van drie dagen hebben. Elk weekend.
  • Elke drie jaar een doorbetaalde sabbatical van dertig dagen. Die kunnen mensen doorbrengen met thuis niksen, diep in een nieuwe vaardigheid duiken of in de Himalaya wandelen - waar ze dan ook maar warm voor mogen lopen.
  • 1000 dollar per jaar om nieuwe dingen te blijven leren. Dan gaat het niet over vaardigheden die je nodig hebt voor je werk, maar om alles daarbuiten. Wil je banjo leren spelen? Wij betalen. Wil je leren koken? Voor onze rekening. Geen van die dingen heeft ook maar iets te maken met het werk bij Basecamp – ze gaan over medewerkers stimuleren om dingen te doen die ze al een hele tijd wilden doen maar waarbij ze een duwtje in de rug nodig hadden.
  • Jaarlijkse aanvulling tot 2000 dollar voor jouw goede doel. Doneer een bedrag onder de 2000 dollar en wij ronden het af naar 2000 dollar.
  • Elke maand een lokale csa (community-supported agriculture). Dat houdt concreet in dat medewerkers en hun families thuis vers fruit en verse groenten bezorgd krijgen.
  • Elke maand een massage in een echte spa, dus niet op kantoor.
  • 100 dollar per maand voor fitnessuitgaven. We betalen bijvoorbeeld voor lidmaatschap van een sportclub, yogalessen, renschoenen, inschrijfgeld voor wedstrijden, of wat mensen verder ook op reguliere basis doen om gezond te blijven.

Geen enkele van die benefits is erop gericht om mensen langer op kantoor te houden. Geen enkele benefit leidt ertoe dat mensen liever op kantoor zitten dan thuis. Geen enkele benefit maakt je werk belangrijker dan je privéleven.

Integendeel, het zijn volop redenen om de laptop op een redelijke tijd dicht te klappen zodat je tijd hebt om te leren, koken, sporten en je leven te leven met familie en vrienden.


‘Het hoeft niet zo hectisch te zijn op het werk’ (Engels: It doesn't have to be crazy at work) verscheen vorige maand bij uitgeverij Management Impact, en is onder meer verkrijgbaar bij Managementboek.nl