Met deze tool bereken je nu gratis je cashflow in crisistijd 

Dashboard, kantoor, werk, computer, finance, financiering, ondernemen

Startups die willen weten wat de coronacrisis voor impact heeft op hun cashflow, runway en financieringsvraag kunnen dat nu gratis uitrekenen met een onlinetool van accountant EY. 

De EY Finance Navigator is normaal gesproken een betaalde dienst waarmee startups financiële modellen kunnen maken. Omdat de accountant merkt dat de coronacrisis bij ondernemers veel vragen oproept over cashflow, runway, financiering en de impact van overheidssteun, is nu besloten om de dienst 3 maanden gratis te maken. De dienst komt vooral van pas voor startups die in de seed-fase zitten, tot een omzet van ongeveer 5 miljoen euro.

Met behulp van de onlinedienst kunnen startups inzichtelijk krijgen hoe hun cash-positie wordt geraakt, of er financiering moet worden opgehaald, en wat de toegevoegde waarde kan zijn van het aanvragen van regelingen vanuit de overheid. En wat gebeurt er als een investering een half jaar later valt? Uit een enquête van TechLeap.nl bleek eerder deze maand al dat startups een omzetdaling verwachten, en dat investeerders momenteel op de rem trappen. 

Gebruikers die zich tot 30 april aanmelden, krijgen de tool 3 maanden gratis. Dat komt neer op een waarde van 90 euro. Het tijdelijk abonnement wordt na 3 maanden automatisch geblokkeerd, c.q. niet automatisch verlengd. Om toegang te krijgen – en omdat EY klanten moet verificeren – is een eenmalige betaling van 0,25 cent vereist. Afhankelijk van de hulpvraag kun je in een uur een eerste financieel plan optuigen.

De in Nederland ontwikkelde EY-tool is inmiddels uitgerold naar vijftig landen. Tot nu toe zijn rond de 1.300 abonnementen verkocht. “We doen het niet uit commercieel oogpunt, maar echt om te helpen”, zegt Wout Bobbink, die de dienst namens EY opzette. De accountant laat de gratis periode ook gelden voor bestaande gebruikers.

Redacteur en coördinator Sprout.nl. Tips: maarten@sprout.nl

Elke ochtend...

X
het belangrijkste ondernemernieuws in jouw mailbox? Gegarandeerd Sprout-stijl!