Nederlandse startups in Wired-lijst 100 beste Europese startups

Felyx, Quinten Selhorst, Maarten Poot

Een tiental Nederlandse startups heeft het geschopt tot de lijst met de honderd beste startups uit Europa in de nieuwste editie van het prestigieuze Amerikaanse technologiemagazine Wired.

De Nederlandse startups Harver, Felyx, Hiber, Shypple, Fairphone, Helloprint, Ohpen, MessageBird, Otrium en HotelChamp staan allen in de lijst Europe's 100 Hottest Startups van technologiemagazine Wired. Amsterdam krijgt daarnaast een eigen sectie in het magazine, waarmee het magazine onderstreept dat Amsterdam één van de startupsteden van Europa is.

‘Smaakt naar meer’

Als je internationaal wil groeien, is zo’n notering heel handig

Quinten Selhorst van Felyx vindt het “supertof” om in deze lijst te staan. “Wij zijn waanzinnig blij om in zo’n toonaangevend blad te staan. Dit smaakt naar meer. We zouden graag onze dienst op grotere schaal uitbreiden: in Amsterdam, andere steden en mogelijk ook in het buitenland.”

Is zo’n notering belangrijk voor je wanneer je als startup internationale ambities hebt? Zeker, denkt Selhorst: “We zitten nu in een fase waarin we validatie nodig hebben. Eén van de manieren om die te krijgen, is door genoemd te worden door toonaangevende experts in een blad als Wired.”

Eén van die “toonaangevende experts” is de Amsterdamse investeerder Ton van ’t Noordende van 01 Ventures en in het verleden Keadyn. Hij mocht zijn zegje doen in het nieuwe magazine en laat op Twitter weten blij te zijn om Amsterdam als stad in de lijst terug te zien naast metropolen als Londen, Stockholm en Helsinki.

Jelmer Luimstra is journalist voor Sprout en Management Team. Hij schrijft over startups, scaleups en nieuwe economie.

Elke ochtend...

X
het belangrijkste ondernemernieuws in jouw mailbox? Gegarandeerd Sprout-stijl!