Op bezoek bij: Hans Ober, oprichter van Ticketswap (video)

Hans Ober van Ticketswap | Op pad met Philip

Sprout-blogger Philip de Roos gaat op bezoek bij ondernemers die hun bedrijf van nul tot iets groots hebben gemaakt. Deze week belt hij aan bij Hans Ober, oprichter van Ticketswap. een webwinkel voor tweedehands e-tickets.

Ticketswap, in 2014 al eens Sprout-challenger, werd drie jaar geleden opgericht door Hans Ober, Frank Roor en Ruud Kamphuis. Er wordt hard gewerkt aan uitbreiding naar het buitenland, al heeft dat zo zijn eigen uitdagingen, vertelt Ober aan De Roos. In Duitsland wordt er bijvoorbeeld nog vooral gewerkt met papieren concertkaartjes. "Die willen ze mooi aan de koelkast hangen, met een magneetje."

Zijn grootste, maar tegelijk leukste uitdaging noemt Ober het feit dat zijn rol als ondernemer continu verandert. "Nu houdt dat in dat ik moet zorgen dat iedereen zijn werk doet." Ook heeft hij inmiddels te maken met managers. "Dat klinkt misschien suf, en we wilden het 'plat' houden, maar dat gaat op een gegeven moment gewoon niet meer."

Bekijk ook de afleveringen met Ace & Tate en Blendle

Philip is advocaat van startups, en oprichter van Legalloyd - een innovatief legal selfservice platform voor startende ondernemers.